Hordtok magatoknál valamilyen fegyvert a hétköznapokban?
Ezt komolyan gobdolod? Éles lőfegyvere csak kiviteles hekyzetven lèvő emberekbek lehet.
Minden másnak a birtoklása is bűncselekmény.
Ez bem az USA.
A vipera és a sokkoló közbiztonságra különösen veszélyes eszköz. Birtoklása NEM bűncselekmény vagy szabálysértés, tehát otthon lehet tartani! Ha közterületen tartjuk magunknál, akkor az már SZABÁLYSÉRTÉS, és NEM bűncselekmény! Jogos védelem esetén pedig jogod van BÁRMIVEL megvédeni magadat, a vagyont vagy mást, mert jogos védelem nem CSAK önvédelem lehet. Illetve a végszükség is megillet minden állampolgárt(kivéve azt aki hivatásos, de erre részletesen az adott jogszabály tér ki, illetve akit nem illet meg az tud róla, mert tanultam az iskolában).
Vagyonőr vagyok, és mellette jogász hallgató. Tudom, hogy tiktokon millió ilyen idióta videó terjeng, amiben összehordanak egy csomó baromságot, és több tízezer reakció van rajta, de ez elég baj. Jogot ne jött-ment kreténektől akarjunk tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!