Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt és hogyan...

Mennyi idő alatt és hogyan lehet összegyűjteni 1,5 milliárd forintot egy Duchenne-szindrómás 8 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

Van egy távoli ismerősünk, egy házaspár, akiknek az egyik gyereküknél a 8 éves kisfiúnál Duchenne-szindrómát (izomsorvadás) diagnosztizáltak pár hónapja.

Ezt a betegséget kizárólag csak az USA-ban tudják gyógyítani, ami 1,5 milliárd Ft-ba kerül.

Mennyi idő alatt lehet egyáltalán ennyi tömérdek pénzt összegyűjteni, mert az idő is sürget...

A család nagy rendezvényekbe fogott, szinte mindent megmozgatnak, rokonság, baráti körök besegítenek mindenben és ahogyan tudnak.

Van vállalkozásuk, de abból éppen csak elvannak, bár korábban örököltek ingatlant Ausztriában, de az elenyésző értéke van a kívánt összeg eléréséhez képest.

Hogy lelkileg ezt hogyan fogják bírni, az egy nehéz kérdés és az egész életük rámehet, bele fognak rokkanni...

Szomorú ez az egész és megdöbbentett minket, hogy milyen emberi sorsok vannak.

Persze mi is adományoztunk.

szept. 17. 17:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Adományok, ez az összeg nagyon sok egy egyszerű embernek.

Idő? Lehet örökre várják, de lehet jön egy jótevő.

szept. 17. 17:34
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

Max úgy ha valami tényleg átlag emberi léptékkel felfoghatatlan gazdag ember vagy emberek beszállnak a jótékonykodásba.

Csak hát ahány olyan beteg ember van, akinek csak USA-ba meg Dubajba, stb... van kezelés a betegségére csitrilliárdokért, ha a gazdag emberek mindőjüknek ki akarnák fizetni a kezelését, a végén ők is mehetnének a híd alá aludni.

szept. 17. 17:37
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánosság, social média, mert egy ilyen volumenű betegség megoldása, csakis közösségi összefogással sikerülhet! A legjobbakat a srácnak!
szept. 17. 18:08
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

"Ezt a betegséget kizárólag csak az USA-ban tudják gyógyítani, ami 1,5 milliárd Ft-ba kerül."

Nos, jelenleg épp sehol nem tudják gyógyítani, max hokuszpokuszra fizetnek ki annyi pénzt, ha össze jön

szept. 17. 18:13
 5/14 anonim ***** válasza:
79%
Ilyet már én is olvastam, mikor ilyen gyűjtések vannak hogy "százmilliócsilliókat kell összegyüjteni az életmentő amerikai kezelésre", hogy sokszor ezek kb ilyen kísérleti kezelések, lehet hogy nem is érnek majd semmit, vagy maximum pár évet hozzáadnak a beteg életéhez legjobb esetben.
szept. 17. 18:24
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj, de mégis mi a biztosíték arra, hogy az a szerencsétlen gyerek valóban meg fog gyógyulni attól a másfélmilliárdos kezeléstől? És miből gondolod, hogy ha neadjisten összegyűlik ez a pénz, akkor már az összes további kezelést állni fogják és minden happy lesz és kisüt a napocska? Mi van akkor, ha ez csak egyetlen kezelést jelent, és a következőre megint ugyanennyi összegre lesz szükség? Akkor mi lesz?
szept. 17. 18:51
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

1.5 milliárd egy emberért, amit kilehet szűrni szülés előtt... :)

Nem akarok kegyetlen lenni, de azt hiszem érted a gondom.

1.5 milliárdból bőven több embernek, gyereknek lehet segíteni, akik ugyanúgy szenvednek...

szept. 17. 19:11
 8/14 A kérdező kommentje:

6, 7

Én nem voltam jelen a vizsgálatokon, nem vagyok úgy benne az egész háttérben, de olvastam a neten is hogy miről van szó.

A szülőket megértem, hogy nem hagynak mindent a gravitációra, hogy szabadeséssel úgy menjen, ahogy van, mert megteszik azt a lehetetlen dolgot, hogy gyűjtik a pénzt és még ha tudják is az esélyeket, de nem adják fel.

Nyilván ha a te gyerekedről lenne szó, azt hiszem te sem tétlenkednél és várnád a csodát...

szept. 17. 20:33
 9/14 anonim ***** válasza:
Maximum egy kezelést kifizet a nép, utána annyi.
szept. 18. 07:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Úgy jöhet össze, hogy sokan utalnak kisebb összeget.Pl. ha százezer ember utal fejenként 15000 Ft-ot, már meg is van. Vagy ha valami gazdagabb ember beszáll nagyobb összeggel, akkor ennyi ember se kell.
szept. 18. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!