Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Könnyebb volt az élet a...

Könnyebb volt az élet a megélhetés falun mikor még volt háztáji és majdnem minden háznál gazdálkodtak ?

Figyelt kérdés

aug. 19. 16:06
1 2
 11/12 Senior Séf ***** válasza:

Hadd vitatkozzak,kedves utolsó. Én legfőképpen azért költöztem vidékre, mert eü.okokból magam akartam megtermelni a betevőnket. Meg azért,hogy nyugdíjas éveimben is meglegyen a mozgásom, ne kényelmesedjek el. Ez utóbbi nem annyira jött be, ezért egy erdőt is hozzácsaptam a teendőimhez.

Mi 50 előnevelt csirkét szoktunk tartani, ez reggelente kb 3 perc, amíg az etetőt-itatót megnézem. Mélyalmon vannak, semmi külön foglalkozást nem igényelnek. Van 3 anyanyulam, ezek kb 100 nyulat adnak évente. Ők se igényelnek perceknél többet. Romeltakarítóként tartok pár csüngőhasú-lapaj keverék cocát. Reggelente amúgy is kaszálok kicsit, ők meg jószerivel némi giz-gazon elvannak.

A kert szintén nem nagy mutatvány. Nálam mélymulcs van, s a tarackon kívül semmi sem gaz, hanem talajtakaró. Szabadon nő minden, csak a nagyon elburjánzott részeket csupáljuk meg. Eleinte persze kíván egy kis tökölődést. Ki kell alakítani egy olyan mikroklímát, ami bírja a mostanság divatos nyarakat. Kút megléte előfeltétel!

Hozzáértés is előfeltétel,ennek érdekében javaslom atyai jóbarátom, Gyulai Iván videóit.

Szóval, amit mondani akarok; a reggeli pár perces elfoglaltság után kimegyek horgászni, otthon meg minden nő magától.

Oké, persze van, amikor zöldborsót kell pucolni, de legalább addig se a telefont buzeráljuk.

aug. 22. 16:04
 12/12 Senior Séf ***** válasza:

Bocsi, annyit még hozzáfűznék, hogy az 50 előnevelt csirkéből 10-15 tyúkocskát tartunk meg, mert nem tudom megenni a büdös, tápos tojást. Ennyi bőven ellát minket az új garnitúráig, anyámat, meg a három csemetém családját.

Egyre kell vigyázni a háztáji gazdálkodásnál, kérdező; nem szabad vérszemet kapni, és besokallni.

aug. 22. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!