Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Otthon terem nektek vagy...

Otthon terem nektek vagy állítotok elő olyan élelmiszert amit nem kell megvenni a boltban ?

Figyelt kérdés
Gyümölcs, zöldség, tej, tojás, hús tökmag hasonlók

aug. 16. 20:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Paradicsom, paprika, erőspaprika, alma, körte, cseresznye. Tavaly ültettem kolbásztököt, idén azt elfelejtettem. Újhagymám is van. Meg egyszer próbáltam borsót, de több vele a meló, mint az élvezet. :D

Fűszernövényeim vannak még, így fűszert sem veszek soha, maximum sót.

Lekvárt sem vettem már évek óta, mert mindig csinálok, szeretek is ezekkel bíbelődni.

Boltban nem nagyon szoktam gyümölcsöt vagy zöldséget venni, inkább ha valami kell akkor elmegyek egy "szeddmagad" helyre és összeszedem a szezonális gyümölcsöket.

A tojást azt a munkahelyemen veszem, az egyik irodában a nőnek vannak tyúkjai.

Húst nem nagyon eszünk mert annyira nem vagyunk oda érte, azt havi 1x vagy 2x megveszem a piacon.

Tejet azt nagy mennyiségben fogyasztunk, mert sok kávét iszunk, azt vennem kell sajna.

aug. 16. 20:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Kenyeret, kalácsot szoktam sütni kenyérsütő gépben.
aug. 16. 21:07
 3/11 Antiszociális lény ***** válasza:
89%
Szőlő, függe és alma terem. Egyikért se vagyok annyira oda. Bár a szőlőt szeretem, de a másik kettőt nem. Állatból csak cicák vannak, őket nem készíteném el, ha lehet.. pedig ennivalóak amúgy.
aug. 16. 21:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

3

Mennyi cicáid vannak? :) Házban vannak vagy kint laknak?

aug. 16. 21:38
 5/11 Antiszociális lény ***** válasza:
100%

Itt is, ott is. Van aki bent szeret lenni és szinte majdnem mindig bent van, van olyan is amelyik ritkán jön be, mert jobban érzi magát a kertbe /szabadban. 6-an vannak egyébként összesen.

aug. 16. 21:42
 6/11 anonim ***** válasza:

5

Nekünk 4 cica van, ebből egy kint él.

Sok cicáid vannak. :)

aug. 16. 23:04
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Húúú hát nem nagy a kertünk, de elég sokmindent megtermelünk magunknak. Spenót, Uborka, paradicsom, paprika, erőspaprika, lilahagyma, fokhagyma, vöröshagyma, 2 féle sütőtök, padlizsán, patiszon, cukkini, kelbimbó, sárgarépa. Ezek az idényzöldségek. Ezekből próbálok olyan ételeket készíteni, amelyekhez nem kell sokféle alapanyag a boltból. Amit lehet konzerválok. Készítettem télire natúr lecsót, passzírozott paradicsomot, pizzaszószt, ketchupot. Az uborkából savanyú uborkát, svéd uborkát. Gyümölcsből málna, szeder, fekete ribiszke, egres, füge, cseresznye van, de ezek friss telepítések, kb 1 évesek, így még nem fordultak termőre. Most éppen házi vegetát készítek magunknak, de szoktunk csinálni aszalt paradicsomot is. Van még a kertben fűszerkert, amiben van lestyán, tárkony, rozmaring,snidling, oregánó, 2 féle bazsalikom, metélőpetrezselyem, sóska, citromfű, menta, kamilla.
aug. 16. 23:17
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
7-es válaszoló vagyok. Elfelejtettem leírni, van eper is a kertben, illetve 2 szelídgesztenyefa (egymás porzói), és egy birsfa, egy vadrózsabokor, aminek a télen majd esszük a csipkebogyóit, ha megcsípi a fagy. Amit a barátoktól kapunk gyümölcsöket, abból lekvárt szoktunk készíteni. A telek tényleg nem nagy kb 700 négyzetméter, Érden lakunk. Rengeteg a tennivaló, a munka kinn, és nem jössz ki olcsóbban mintha a boltban vennéd a legtöbbjét, mert locsolni kell. Fúrt kút nélkül vezetékes vízzel locsolunk, az esővíz már régen elfogyott. Mi full bióban toljuk, nem használunk vegyszereket. Aki meg használ annak még drágább.
aug. 16. 23:24
 9/11 Antiszociális lény ***** válasza:
100%

Cicából sose elég :)

Minden színben kellene egy :D

aug. 16. 23:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Paradicsom, sóska, petrezselyem, fűszernövények.

Gyümölcsöt egész nyáron nem veszünk, egy csomó féle van. Eper, ribizli, meggy, egres, málna, szeder, kajszi, őszibarack, nyári alma, nyári körte, ringló, szilva, csemegeszőlő. Télálló alma és körte is.

aug. 17. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!