Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan spórolsz?

Hogyan spórolsz?

Figyelt kérdés
Ugye, mindennek folyamatosan emelkedik az árra. Te hogy spórolsz? Akárhogy, próbálok nem tudok.. Már 70%-ban lemondtam a dolgokról, szinte mindenből a legolcsobbat veszem, főképp ha akciós, de mindig egy vagyont hagyok a kasszánál.
2024. aug. 8. 10:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy-két hónapig néztem, hogy mire költök pontosan.

Elég nagy kiadás volt a felesleges dolgok, édesség, cigi, lottó, nasika. Egyenként nem nagy összeg, de egy hónapra sok volt összeadva. Pl. ezen.

Vagy nem veszek új kozmetikai terméket, amíg nem fogy el a korábbi.

Ami még nagyon drága az a mosószer, tisztítószerek. Azokban keresem az akciókat, nagy kiszereléseket.

2024. aug. 8. 11:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem költök felesleges hülyeségekre, illetve a boltokban nézem, hogy mi akciós, és a kiszerelést, hogy minek mennyi a liter ára és a kilós ára. Nagyobb kiszerelés általában jobban megéri, még ha akkor drágább is mint a kisebb, de sokkal tovább elég.
2024. aug. 8. 11:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsésen marad többnyire, pedig szerény a fizetésem és például sajtot halomszámra eszek. :-) Viszont az igaz, hogy eszetlenül nem költekezek és nagyjából tudatosan odafigyelek. Azt mondanám, hogy két kategória van. Nem mondok le vagy esetleg lemondok és nem fontos. A sajt olyan, amiről nem mondok le. Zöldség kell. Másikban van például alkohol és süti. De egyszer-egyszer veszek alkoholt és sütit, tehát nem tiltólista. Rabló kajáldába és rabló fagyizóhoz nem megyek. De ehhez most is tartom magamat annak ellenére, hogy nagy kölcsönt egybe visszakaptam és van miből aprítanom éppen. Tehát elvi kérdés is, nem száll el a fejem a pénztől, és rablókat nem etetek.

35/F

2024. aug. 8. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:

3+

Az alap fontos étkezésem 70-E körül van, minden más kötelező kiadás 50-E, azonfelül helyzetfüggően gondolkodok.

2024. aug. 8. 14:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Lista alapján vásárolok. Eldöntöm mit főzök es ahhoz mi kell majd. Nem veszek le a polcról felesleges cuccokat.

Nem cigizek, nem iszom, nem járok bulikba, megelégszem a használt ruhákkal.

2024. aug. 8. 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Eleve tudatos/tudatosabb vásárló voltam, de most még inkább odafigyelek mindenre: pl. nagyon minimális mennyiségű nassolnivalót, üdítőt veszek már, még inkább végignézem az összes bolt újságját, és kiírom, mi, hol olcsóbb, aztán aszerint vásárolok. Egyre több dolognál váltok inkább saját márkás termékekre, a legtöbbnél amúgy nagyon pozitív csalódás ért.

Szinte teljesen felhagytam az ételrendeléssel, Mekivel, hasonló ételekkel.

Mindenből a gazdaságosabb kiszerelést veszem meg.

Nem dohányzok, nem iszom, nem járok szórakozóhelyekre, nincsenek hasonló kiadásaim.

2024. aug. 8. 17:40
 7/9 anonim ***** válasza:

1, A fizum 10%-át félreteszem (pedig nem egy Tesla kezdőrészletnyi a fizum);

2, Az 5-10-20 Ft.-osokat félreteszem.

2024. aug. 8. 18:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Bankkártyával fizetek. Mindent magamnak főzök, otthon, egy napot rászánok arra, hogy nagy tételben főzzek, előkészülve a következő hétre. Káros szenvedélyem nincs, de lehet, hogy el kellene kezdenem inni, vagy ilyesmi, hogy bírjam mentálisan. Szórakozni 2019 óta nem voltam. Nassolnivalót nem veszek, a reggeli, ebéd, vacsora le van főzve. Lakótárssal élek, aki az idegeimre megy lassan, nem az ő hibája, semmi rosszat nem csinál, csak szeretnék már egyedül lenni.

Nem tudom, hogy hogy lehetne ennél többet spórolni. Semmit nem pazarlok. Csak annyi élelmiszert vásárolok, amiből főzök. Ha volt közte palack (pl. citromlé), az új rendszer szerint visszaviszem, és levonatom az 50 forintot a végösszegből. És épp, hogy kijövök a következő fizetésemig. Nincs jövő számora, nem tudom, hogy hova tovább. Így kell élnem a következő negyven évben, aztán bemehetek valami állami idősotthonba, ami olyan, mint a kollégium volt? Szobatársakkal? Nem akarom. Élni szeretnék, de nincs remény.

2024. aug. 8. 19:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Befektetem a pénzem,így növekszik az értéke. Gyorsabban, mint a bolti árak.
2024. aug. 10. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!