Hogy is van ez? Valaki elmagyarázná, mert lehet én vagyok analfabéta de nem értem. Xd
Figyelt kérdés
Hogy lehet, hogy egy nőnek XY kromoszómája van? Ez(eddigi ismereteim szerint, ami biosz érettségire elég volt) lehetetlen. Olyan van, hogy XXY, azt értem, de ennek az Algéria boxolónak, aki miatt ez a botrány van, ilyesmit nem ír, csak annyit hogy XY. Tudtommal ha egyszer egy emberben ilyen kromoszóma van, az azért lesz mert ez felel a nemiszervek kialakulására. De ennek kialakult petefészek minden, ami a második X kromoszóma feladata. Valaki okosabb hely me pls :Daug. 2. 18:02
1/3 anonim válasza:
Az "ennek" helyett a "neki" szebben hangzik, ha egy emberről beszélsz.
Az algír hölgy esetén elterjedt, hogy XY kromoszómája van, de ennek forrása nem teljesen hiteles. De ettől most eltekinthetünk.
Egy hasonló betegséggel kapcsolatban Pathogenesis alatt kifejti a lehetséges okot: [link]
2/3 anonim válasza:
Léteznek szexuális differenciálódási zavarok, több is, mint a linkelt.
De ha kívülről bevinni a tesztoszeront doppingnak számít, akkor sajnos ezek a genetikai vagy hormonális zavarok is kizárandók a verseny tisztaságának jegyében.
3/3 anonim válasza:
Ilyen akkor fordulhat elő, ha az Y rosszul működik, és emiatt kb. nő lesz az illető. De nem teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!