Ha teljesen őszintén kellene válaszolnotok, nem lennétek egy kicsit sem irigyek arra az emberre, akinek több évre elegendő megtakarítása, gyönyörű saját lakása és kimondottan stabil anyagi helyzete van?
dehogynem, de most mit csináljak vele? teljesen normál emberi érzelem az irigység, az nem normális, amikor hagyod, hogy átvegye feletted a hatalmat, és ülsz duzzogva, mint egy sértődött hároméves.
fel kell nőni és túl kell rajta lépni.
Teljesen őszintén mondom neked, hogy anyagi dolgok miatt (sok pénz, fullos ház, drága nagy autó, stb.) soha az életben nem voltam irigy senkire. Én nem tudom, hogy miért nem alakult ez ki bennem, de az anyagi dolgok soha nem motiváltak. Van egy picike kis lakásunk, és pont azt beszéltük a napokban, hogy ha megnyernénk a lottót, mi akkor se vágynánk nagyobbra, kastélyra meg palotára pláne nem. Autónk nincs is. Pedig lehetne, vehetnénk egy alsó- középkategóriás újat. De nincs rá szükségünk. Nem érdekel, ha valaki 30 milliós autóban ül, ha megteheti, tegye. Egyáltalán nem irigyelem tőle. Van egy pár évre elegendő megtakarításunk, kb. 2,5 évre lenne elég, ha nem dolgoznánk tovább, de semmi irigység nincs bennem azokkal szemben, akiknek 10 vagy 100 évre elegendő megtakarítása van.
Én egész életemben nagyon-nagyon kevés alkalommal voltam irigy, az is még gyerekkoromban történt utoljára. És soha nem ilyen pénzhez, autóhoz, házhoz kapcsolódó dolgok miatt történt. Hanem azért, mert a lány, aki tetszett, nem velem jött össze, hanem egy másik fiúval. Na, akkor éreztem egy kis irigységet meg féltékenységet. De ez 30 évvel ezelőtt volt utoljára kb. Azóta sohasem, egyszer sem. Engem egyáltalán nem zavar, ha másnak több van (pl. pénz), vagy szebb van (pl. autó), vagy drágább van (pl. ház), vagy nagyobb van (autó, ház, bármi). Egyszerűen nem a nagyobb vagyonban, a drágább holmikban, tárgyakban, nem a nagyobb házakban és autókban látom a boldogságot. Egy csomó embert látok a tv-ben és a környezetemben is, akiknek még a bőrük alatt is pénz van és azt látom, hogy nem boldogabbak, mint én. Sőt. Általában boldogtalanabbak. Folyamatosan többre és még többre vágynak, folyamatosan futnak a pénz után, soha nem elég nekik belőle, soha nem elégedettek teljes mértékben a helyzetükkel. Nekem ez nem élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!