Hajléktalan beköltözött. Hogy oldjam meg legegyszerűbben?
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám ami most már 3. éve tart. Van egy régi garázsom egy útszélén, ahova minden év nyár eleje környékén a garázs mögé költözik egy hajléktalan. Már beszéltem vele, hogy keressen valami megoldást, hogy elköltözzön, mert nem szerencsés hogy minden évben saját káromra hordatom el azt a szemetet, mocskot amit maga után hagy, felajánlottam,ha kell még munkát és szállást is tudok neki. Erre annyi választ kaptam ő már beteg, meg idős, meg nem bírja ki hogy ne igyon, meg legyen közelében kocsma, ő már csak inni akar.
Nem szívesen rúgok bele az amúgy is földön lévőbe, de a helyzet tarthatatlan. Neki ez a legegyszerűbb, mert egyszer láttam autóból, ahogy valamelyik helyi szeretetszolgálat kaját visz neki, és tudják hogy ott van. Úgyhogy a napi kajája biztosítva van, és ha bármi gondja van megtalálják ott, szóval neki az a legjobb ha idejön vissza minden évben.
Elzavarni is elzavarom, valószínűleg visszajön, mert havonta egyszer kétszer haladok el a garázs mellett és nem tudom folyamatosan figyelni hogy visszajönne. Jogilag úgy néz ki a helyzet mintha a kertembe költözött volna, a magánterületemre, de rendőrséggel megoldani nem tudom érdemes e, mert nekik is kellemetlen helyzet szerintem hajléktalanokat zavargatni.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogy tudnám ezt megoldani leggyorsabban legegyszerűbben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!