Eszperantó nyelvvizsgát könnyebb lenne letennem, ha nem tudok belőle semmit, angolból viszont A2-es szinten vagyok?
Az angollal többet érsz, ráadásul van is hozzá nyelvérzéked. Jobban tudod hasznosítani is.
Én eszperantóztam egy rövid ideig, de "kínai" számomra. Azt mondják, hogy az eszperantó könnyű. Hát nem az.
Az eszperantó tanulásának többszörös haszna van.
-/1. Sokkal nagyobb a sikeres vizsga valószínűsége, kisebb a kockázatod.
-/2. Az eszperantó nyelvtan is eltér egy kicsit a magyartól, de a logikussága miatt sokkal jobban átlátható. Ez az új nyelvtan-ismeret viszont jelentősen megkönnyíti majd az angol nyelvtan megértését, tehát az eszperantó ismerete meggyorsítja utána az angol tanulását is.
-/3. Az eszperantó nem csak a nyelvvizsgára jó, ezer másik területen lehet használni, tehát egy újabb nyelvvel és nemzetközi kapcsolatrendszerrel leszel gazdagabb.
Az eszperantó NEM könnyű nyelv (ugyanolyan élő mint a nemzeti nyelvek), de a logikus nyelvtana miatt kb. 3-4-szer gyorsabban tanulható! Ezt is komolyan tanulni kell, a kulcskérdés a begyakorlás mennyisége, tanári segítség nélkül sok a bukás...
A háttérinfókhoz nézz körül a [link] oldalon, ott találsz tankönyveket is, tanulási lehetőséget, sőt internetes tanfolyamot is. (Ha megkeresel, eszperantó tanárként én is tudok segíteni neked.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!