Hogy bírtok sátorban aludni?
Itt most azokhoz szól a kérdés akik gyakran alszanak sátorban. Vettem ma egy sátrat a húgom miatt, mert ott akart aludni. 7 évesen neki ez lett volna az első. Ma este fel is állítottam olyan 6 óra körül. Este 8:30 körül feküdtünk be, de kb 15 perc bent tartózkodás után olyan hőhullám jött rám, hogy majdnem rosszul lettem. Pedig nem volt becsukva csak a szúnyoghálós rész. De nagyon meleg volt a belseje, ömlött rólam patakokban a víz és azt éreztem, hogy ha nem megyek ki a friss levegőre akkor itt fulladok meg bent.
Pedig odakint most egész kellemes a levegő, egyáltalán nincs hőség. És a sátorban is csak egy rövid nadrág volt rajtam, semmi egyéb de egyszerűen olyan érzésem volt, mintha egy szaunába feküdtem volna be. Így fel kellett függeszteni sajnos a sátorozást. Faterom ment ki a húgomhoz, ő alszik bent vele végül.
Velem van a baj, hogy ennyire nem bírom?
Igaz már nem sűrűn alszok sátorban, de régebben bírtam, szerintem már kiöregedtem belőle :D
Már fesztiválozni is csak akkor megyek, ha találok szállást. Nem bírom a meleget, ráadásul ha kint vagy benne egésznap mégrosszabb, sehol sem tudsz lehűlni.
Vannak egyébként drágább sátrak, amik elvileg hűvösebbek, de annyit meg nem akarok adni érte, mert csak néha kellene már.
Olcsó sátrak velejárója. Amúgy a sátrakat nem azért tervezik, hogy elbújj benne hűsölni, hanem, hogy megtartsa a meleget a hideg éjszakákon. Ugyanis aki nem fesztiválozik, hanem túrázni viszi a sátrat, annak ez a fontos.
Voltam 5 fokban szakadó esőben sátrazni, és egy felüdülés volt a viszonylag melegebb, száraz sátorban megpihenni és aludni. Fesztivál meg amúgy sem a sátrazásról szól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!