Hogyan kell elfogadni ömagunkat?
Talan abban mindenki egyetert, hogy a boldogsahoz hozza tartozik az, hogy az ember elfogadja onmagat.
Ugyanakkor sajnos en erre sosem voltam kepes. Leginkabb a kulsom vonatkozasaban. Mindig taszitonak erzem magam es sosem tudok megbekelni azzal a testel, amivel a vilagra jottem. Ez pedig sajnos ra nyomja a belyeget a tarsas kapcsolataimra is, nem beszelve a tarskeresesrol.
Ti hogyan tudtatok elfogadni magatokat olyannak, amilyenek vagytok? Es milyen lett utana az eletetek?
Sehogy.
Egészen 28 éves koromig.
Akkor felmondtam és elmentem 3 hónap munkanélkülire és megműttettem az orromat.
fogadd el önmagad légy boldog egyedül is...persze ezzel áltatják az embert...ez olyan, hogy meglátod jön majd ha nem várod..meglátod jön majd....15 évesen ezt mondják majd 18 majd 20 majd 25 majd 30 majd 40 majd 50....meglátod jönni fog.
A bazinagy orrom az egész arcomat eltorzította. Ronda voltam kész ennyi.
Vannak akiknek az a bajuk, hogy alacsonyak, vagy túlsúlyosak.
189 cm magas vagyok, SEMMIT semmit nem értem vele soha, sőőőt csak hátrányát tapasztaltam egész életemben. Sportos és izmos is voltam. vagyok. Önmagában nem elég.
Van egy kedves húgom, az ő unszolására mentem el műtétre. És megérte, óriása a különbség.
Így elégedett vagyok.
Megsúgom vannak munkahelyek ahová szintén ezért sem vesznek fel. 2 ugyanolyan végzettségű tapasztalatú ember közül a szebbet veszik fel.
Attól függ, ha ez a "sosem tudok megbekelni azzal a testel, amivel a vilagra jottem" rész azt takarja, hogy "fiú testbe született lány vagy", akkor az tényleg elég komoly mentális dolog.
Ha csak annyi a bajod, hogy duci vagy, vagy vékony, vagy épp csak szimplán általad nem elfogadható valami az azért más.
Régen én sem szerettem magamat annyira, viszont depresszió miatt, mára nincs bajom magammal. Max akkor amikor a tükörben Robinson néz vissza és borotválkoznom kellene :D
Pedig pocakom is van, de azért meg éveket küzdöttem, mivel nehezen hízok.
Köszönöm szépen a válaszokat, számomra mind hasznos volt.
1: Bár sokan leértékeltek, én megtudlak érteni. Viszont én hiszem azt - vagy legalábbis szeretnék abban hinni- , hogy az önelfogadásban létezik olyan alternatív út, ahol elég "csak" az elméjét megváltoztatnia az embernek ahhoz, hogy akár nagy orral is elégedett legyen magával. Arról nem is beszélve, hogy sokunknál nem biztos, hogy elég lenne egy orr plasztika.
2: Megkérdezhetem, hogy hogyan szűnt meg a depressziód?
3: És hogyan kell "beszerezni" és "használni" a lesz.rom tablettát?
#4:
Sok dolgot kiírtam magamból, kibeszéltem. Sokat javult a helyzet, utána elkezdtem ismerkedni.
Te mit nem tudsz magadon, magadban elfogadni?
5: Ez valóban jó hozzáállás. Őszintén szólva ezen még nem is gondolkoztam. Viszont kérdéses, hogy azáltal, hogy a tudatodban ezt realizálod, a lelked is alkalmazkodik-e hozzá..
6: Sajnos könnyebb lenne a válasz arra, hogy mit tudok elfogadni.. azt egyébként megkérdezhetem, hogy ezt követően voltak sikereid az ismerkedésben?
#7:
Futottam már lyukas kört, de igen összejött az ismerkedés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!