Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha egy lánynak két vezetékneve...

Ha egy lánynak két vezetékneve van az férjnél van?

Figyelt kérdés
Csak mert egy ballagási középsulis képen láttam 18 éves társaival, és kicsit fura volt.
2024. jún. 3. 10:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Nem biztos, lehet felvette az anyjáét is.
2024. jún. 3. 10:33
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A testvéremnél így van.
2024. jún. 3. 10:37
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen. 20-30 éve volt gimnazista fiú is dupla névvel. Söt, nem egy emberrerl találkoztam, aki a szüleitöl így vette kapta a nevét.
2024. jún. 3. 10:40
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Mi lesz akkor, ha egy ilyen dupla nevű hozzámegy egy másik duplan evű egyénhez és fel akarják venni egymás nevét?:) Akkor négy nevük lesz?
2024. jún. 3. 10:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Kerpel-Fronius Gábor sincs férjnél.
2024. jún. 3. 10:53
 6/14 anonim ***** válasza:
8%
Nem, csak nárcisztikus az anyja, és ezért megkeseríti az életét egy duplanévvel, ami folyamatosan bonyolult szívás lesz mindenhol.
2024. jún. 3. 10:56
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Pl.: Szabó Kimmel Tamásnak is két vezetékneve van. (tudom, lányról szólt a kérdés, de most ő ugrott be elsőnek a név miatt)

Vannak emberek, akik mindkét szülő vezetéknevét felvették, de olyanok is, akik házasságkötés után vették fel egymásét (pl. Carlos PenaVega, Pena az ő, Vega a felesége vezetékneve volt).

2024. jún. 3. 11:30
 8/14 anonim ***** válasza:
73%
Vannak, akik kölcsönösen úgy vették fel egymás nevét, hogy pl Horváth-Németh András és Horváth-Németh Lilla. Nekik a gyerekük is Horváth-Németh lesz. Nekem szimpatikus dolog egyébként, mert elavult dolognak tartom, hogy a nő vegye fel a férfi nevét, mintha adnák-vennék egymás közt mert addig meg az apja nevét viselte. Én ha fel is venném a párom nevét, akkor csak úgy, ha ő is felveszi kötőjelesen. Az tényleg az összetartozást szimbolizálja és nem azt, hogy valakinek a tulajdona vagyok.
2024. jún. 3. 15:42
 9/14 anonim ***** válasza:
72%

És előre nem gondolkodtok? Mi van ha a gyereked is házasodik? Horváth-Németh-Szabó-Kiss Mariska lesz? Ez egy idiótaság, nem fenntartható, és egyedül arról árulkodik, hogy a progresszivitás és nárcizmus jegyében szivatjátok a gyereketeket, akinek 1 milliárdszor kell majd kétszer akkora nevet leírni, és garantálom hogy sosem lesz hálás érte.

2024. jún. 3. 16:01
 10/14 anonim ***** válasza:
47%
9# Épp ezt kérdeztem a 4-es hozzászólásomban:) De lepontoztak:)
2024. jún. 3. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!