Ha egy lánynak két vezetékneve van az férjnél van?
Figyelt kérdés
Csak mert egy ballagási középsulis képen láttam 18 éves társaival, és kicsit fura volt.2024. jún. 3. 10:32
1/14 anonim válasza:
Nem biztos, lehet felvette az anyjáét is.
3/14 anonim válasza:
Nem feltétlen. 20-30 éve volt gimnazista fiú is dupla névvel. Söt, nem egy emberrerl találkoztam, aki a szüleitöl így vette kapta a nevét.
4/14 anonim válasza:
Mi lesz akkor, ha egy ilyen dupla nevű hozzámegy egy másik duplan evű egyénhez és fel akarják venni egymás nevét?:) Akkor négy nevük lesz?
5/14 anonim válasza:
Nem. Kerpel-Fronius Gábor sincs férjnél.
6/14 anonim válasza:
Nem, csak nárcisztikus az anyja, és ezért megkeseríti az életét egy duplanévvel, ami folyamatosan bonyolult szívás lesz mindenhol.
7/14 anonim válasza:
Nem. Pl.: Szabó Kimmel Tamásnak is két vezetékneve van. (tudom, lányról szólt a kérdés, de most ő ugrott be elsőnek a név miatt)
Vannak emberek, akik mindkét szülő vezetéknevét felvették, de olyanok is, akik házasságkötés után vették fel egymásét (pl. Carlos PenaVega, Pena az ő, Vega a felesége vezetékneve volt).
8/14 anonim válasza:
Vannak, akik kölcsönösen úgy vették fel egymás nevét, hogy pl Horváth-Németh András és Horváth-Németh Lilla. Nekik a gyerekük is Horváth-Németh lesz. Nekem szimpatikus dolog egyébként, mert elavult dolognak tartom, hogy a nő vegye fel a férfi nevét, mintha adnák-vennék egymás közt mert addig meg az apja nevét viselte. Én ha fel is venném a párom nevét, akkor csak úgy, ha ő is felveszi kötőjelesen. Az tényleg az összetartozást szimbolizálja és nem azt, hogy valakinek a tulajdona vagyok.
9/14 anonim válasza:
És előre nem gondolkodtok? Mi van ha a gyereked is házasodik? Horváth-Németh-Szabó-Kiss Mariska lesz? Ez egy idiótaság, nem fenntartható, és egyedül arról árulkodik, hogy a progresszivitás és nárcizmus jegyében szivatjátok a gyereketeket, akinek 1 milliárdszor kell majd kétszer akkora nevet leírni, és garantálom hogy sosem lesz hálás érte.
10/14 anonim válasza:
9# Épp ezt kérdeztem a 4-es hozzászólásomban:) De lepontoztak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!