Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Láttam párszor egy hajléktalan...

Láttam párszor egy hajléktalant és csak halogattam hogy odamenjek hozzá segíteni?

Figyelt kérdés
Nehezen járt szerintem beteg volt és eltűnt, van értelme utána kérdezni a környéken? Vagy már nem lehet szüksége semmire ha kórházba került
2024. máj. 31. 18:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Sokszor én sem merek odamenni...természetesen rengeteg a kivétel és a többség szívesen fogad bármiféle apróságot, kedves szót a jószéndékú emberektől, viszont előfordul a másik véglet is...lehet, én is ilyen lennék, ha erre a sorsa jutnék..utálnék mindent és mindenkit.

Velem nemrég esett meg egy kellemetlenebb helyzet...nekem nincs valami karizmatikus megjelenésem, lehet, hozzátett...volt egy idős bácsi a Budai Várnegyeden környékén, télen eléggé rossz állapotba került minden tekintetben.

Erőt vettem magamon és megkérdeztem, hogy szüksége van-e segítségre, tudok telefonálni szervezeteknek...megköszönte, de elutasította...majd újra felajánlottam, mert azt hittem, hogy nem meri elfogadni, de akkor már undok stílusban szólt és valami olyat tudtam kivenni, hogy hagyjam már a hülyeségeimmel...

Azóta többet nem láttam a környéken....remélem, esetleg mégis bekerült egy segítő szervezethez...

2024. máj. 31. 20:21
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Krízis (ősz-tél) idején járják az utcákat, jelentik a gyanús eseteket, aki kritikus azt beviszik, ellátják vagy átadják valamilyen egészségügyi intézménynek. Menhely Alapítvány intézi, de az év 365 napján van a segélyszervezeteknek utcai szolgálata, ők a munkájukból adódóan is feltérképezik a saját környezetüket.

Ha nem kér segítséget akkor hagyni kell, bár ezt nem mindig tudja eldönteni mert olyan állapotban van, akkor viszont segíteni kell.

Tavasszal-nyáron elvannak, ősszel-télen jönnek a problémák.

[link]

2024. máj. 31. 20:36
 13/13 anonim ***** válasza:

Volt már, hogy olyan kaja volt nálam amit már tudtam, hogy nem eszek meg és odaadtam nekik, de amúgy én se szoktam odamenni csak úgy hozzájuk.

Ha bármikor megtenném sem adnék pénzt hanem elvinném boltba aztán tegye a kosárba amit kér.

Láttam olyat, hogy valaki felvitte lakására, hogy lezuhanyozhasson meg adott tiszta ruhát, reggelit. Szép dolog de nem mernék ilyet mert félek, hogy utána oda kap a nyakamra.

2024. jún. 1. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!