Szerintetek mindenki olyan párt talál amit megérdemel?
általában igen, legalábbis árnyoldalak és stb megoldandó feladatok, negativ hiedelmek biztosan egyeznek, amit a másikban kellene felismernünk amit magunkban nem..
devan egy nagyon érdekes, hogy vannak olyanok akik az elején ki nem állhatják egymást majd kapcsolat család, itt is olyan kódok vannak a két emberben, hogy érdemes éber szemekkel nézni, hogy vajon mi az amit tanit a másik mit tanulhatok ebből a helyzetből..
Jaj, de nem szeretem az ilyen csúsztatós megfogalmazásokat. Ez a "megérdemel" kifejezés egy spirituális bullshit arra, hogy az ember bemagyarázhassa magának, hogy van irányítása az élet felett. Az én házasságom azért ilyen jó, mert én jó kisfiú/kislány voltam, és megérdemlem. A szomszédot meg azért veri a férje, mert ő azt érdemli. Ilyenkor érdemes lenne feltenni a kérdést, hogy az asszonyverő férj mivel érdemelte ki, hogy ne őt verjék.
Ugyanakkor ha a kérdést úgy tesszük fel, hogy mindenkinek olyan a párkapcsolata, amilyet kialakít magának, akkor már erősen egyet tudok érteni. Ezek nem energiák, rezgések, meg ilyen szarok, egyszerűen olyat választ az ember, amire tud kapcsolódni. Ha éppen valamilyen személyiségdefekt a kapcsolódás forrása, akkor defektes lesz a kapcsolat is.
De azt azért ne mondjuk már, hogy ha mondjuk egy abuzív, erőszakos apa szeretethiányos lánya a szar gyerekkori minták miatt egy ugyanolyan tirpákot választ, mint az apja volt, akkor ő ezt "megérdemelte".
" A kapcsolatok megromlása pedig általában két fél hibája."
Pontosan, ugyanakkor a hozzászólásomat figyelmesen végigolvasva észrevehető, hogy magam is erről beszéltem. Kényelmi okokból inkább csak idézem saját magam: "mindenkinek olyan a párkapcsolata, amilyet kialakít magának".
Amit én kifogásolok, az a "megérdemli" kifejezés, mert ez burkolt moralizálás. Erre hoztam példaként, hogy az az ember, aki gyerekkori rossz minták miatt rossz párkapcsolatot épít, az szerintem nem ezt érdemli, hanem szimplán ez jutott neki, és ezzel kell dolgoznia. Ez nem érdem kérdése, ez csak van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!