Csak egy kérdés, nem kell túltolni! Ha egy kínai itt él 30 éve, akkor ő már magyar?
A nemzetiségére vagy kíváncsi, vagy az állampolgárságára? Mert ez két különböző fogalom.
Ha az egyik szülője magyar, akkor ő is magyar nemzetiségű (is).
Ha megszerezte a magyar állampolgárságot, akkor magyar állampolgár és ugyanazok a jogok illetik meg, amelyek bármely magyar állampolgárt.
Nem attól lesz valaki magyar, hogy hány éve él itt. Külföldön is élnek magyarok úgy, hogy még sohasem éltek itt.
Ha a szülei kínaiak, akkor az anyanyelve kínai és a nemzetisége is.
Ahogyan te is magyar maradnál külföldön, 30 év után is, ha magyar szülők gyermeke vagy és magyar az anyanyelved.
Max ha európában született, legalább...
De genetikailag ha akarna se tudna az lenni azért ránézel egy átlagmagyarra és látod az arcán, hogy magyar!
Van etnicitás, kultúrális vetület, és állampolgárság.
Az etnikai dolog gondolom tiszta. Ezt ne ragozzuk.
Állampolgárságot lehet kapni, ez egy teszt, követelmények, meg papírmunka.
A kultúrális vetület meg integrálódástól is függ. Hogy nem csak érti a nyelvet, ismeri az ételket, érti a közéletet, a vicceket, a zenéket, a filmeket.
Én tíz éve külföldön élek, és kezdem észrevenni, hogy kultúrálisan egyre kevésbé értem mi van. Nem tudom ki a politikusok fele, nem tudom mi megy a rádióban, nem láttam a filmeket, nem értem az új szlenget és inkább már csak turista vagyok ha megyek.
Az egész életét, az istállóban leélő egérke, az tehén?
Na ugye.
Kit érdekel ki Petőfi?
Inkább azt kéne tudni amik 50-80 évre lettek titkosítva!
#8:
Attól még mindig nem lesz magyar, hogy a te csillagszemedben az lesz, juhász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!