Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hosszú távon hasznomra válhat,...

Hosszú távon hasznomra válhat, ha elengedem azokat a dolgokat, amikhez évek óta görcsösen ragaszkodom bárminemű ráció nélkül?

Figyelt kérdés
2 éve meg van rekedve az életem. Az egyik egy ember, akivel a helyzet 100%-ig reménytelen, ennek ellenére görcsösen ragaszkodom hozzá. A másik pedig az otthonom. Ez a két ragaszkodás felőröl, ezért elkezdett megfogalmazódni bennem, hogy mi lenne, ha vennék egy rohadt nagy levegőt és minden félelmem ellenére egy diszkrét 180 fokot változtatnék az életemen. Nagyon félek, és nem is igazán tudom, hogy kellene, meg nem is akarom elfelejteni ezt a személyt, de egyszerűen muszáj a saját jóllétem miatt, illetve az életem pozitív alakulása miatt. Érdemes ekkora változtatásba belevágni?

2024. márc. 24. 01:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ó, drága, tényleg két éve várod, hogy a sült galamb a szádba repüljön? Fűszerről, meleg sütőről, köretről nem feledkeztél meg közben?

Ideje lenne változtatni, tényleg!

Csinálj már most úgy, mintha ott lenne veled. Közben átalakítod az otthonod: megágyazol neki is, csinálsz helyet néhány holmijának a polcon, szekrényben, fogason. A fürdőszobában ne csak férfi illatú cuccok legyenek.

Ha kutyás, teszel edényt a földre, hogy csak vizet kelljen bele tenni, ha jönnek hozzád. Legalább megszokod a helyét, és nem rúgod fel első mozdulatoddal, amikor már víz is van benne. Régi törülközőt odakészíteni, hogy legyen mibe megtörölni a kutya lábát, ha lucskos idő van.

Ha gyereke van, vegyél legót, azt a fiúk és a lányok is szeretik. Rajzlap, filctoll, esetleg nyomda legyen előkészítve. A csomagolásokat ne dobd el, a dobozok a legjobb játékok. Szóval legyenek kéznél játékok. A törékeny vagy féltett (maszatos kezek) holmikat pakold el. Így van rá esély, hogy tudtok inni egy kávét. :)

Almát, kekszet, ropit, szörpöt tarts otthon. Esetleg mintás poharat/tányért is.

Így kicsit átgondolod ezt az egészet! Lásd magad kívülről.

2024. márc. 24. 16:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez teljesen normális: 6-7 évente van ilyen nullás, nihil, alkotói válság év mindenkinél. 1-1,5 év pihenés a szervezetnek, felkészülés a következő 6-7 aktív évre.

Ragaszkodni egy emberhez, reménytelenül, mi ez, hogyan kell elképzelni? Minden nap eszedbe jut valaki, aki nem is tudja, hogy fontos neked?

2024. márc. 24. 19:46
 13/14 A kérdező kommentje:
Kifejtem. Az otthon annyi, hogy nagyon szeretem azt a helyet, ahol lakom és emiatt nem “merek” távolabb munkát keresni például. Egyébként egyetemista vagyok még, szóval lehet kicsit meg van fűszerezve egy kis kapunyitási pánikkal, nem tudom. A ragaszkodást pedig szóról szóra úgy értem, mint ahogy a #12 leírta.
2024. márc. 24. 20:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Nagyon jó így, teljesen természetes minden, amit írsz.

Ha majd elvégezted az egyetemet, jönni fog a változás, próbáld tartani vele a lépést. Nem ismeri senki sem a jövőt, természetes, hogy félünk az ismeretlentől!

Bízzál magadban, alkalmazkodj mindig az élethelyzetekhez.

Örülj neki, hogy szereted a helyet, ahol élsz. Ha muszáj lesz, távolabb találsz munkát, elképzelhető, hogy az új otthonod is szeretni fogod majd. Ha mégsem, majd továbblépsz, ennyi. Tapasztalatot szerzel közben, visszanézel, mit miért csináltál. Fejlődsz akkor is, ha nem akarod :)

Az imádott személyt imádd továbbra is, csak ne mondd meg neki, mert elijeszted, és pont azt nem szeretnéd. Nehéz nyilván úgy beszélgetni vele, hogy a torkodban dobog a szíved, hát akkor ne beszélgess. Élvezd a csendet, örülj minden vele töltött pillanatnak.

Képzeld el magad pár év múlva, hogy akkor visszanézel a mostani énedre, távolabbról fogod szemlélni, hogy akkor mennyire szeretted őt. Ha sokszor előre mész a múltba, könnyebb lesz most a jelenben elhívni egy kávéra :)

Arra gondolok tudod, amikor elmeséli valaki, hogy évekkel ezelőtt hogyan jöttek össze a mostani párjával.

2024. márc. 25. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!