Milyen gyakoriságú fizetésnek örülnétek jobban, ha a végösszeg mindhárom esetében megegyezne és miért?
Figyelt kérdés
Heti fizetés - minden pénteken megkapod a fizetésed
Kétheti fizetés - minden 2. pénteken megkapod a fizetésed
Havi fizetés - jelenlegi rendszer
2024. márc. 7. 08:15
A kérdező szavazást indított:
Heti rendszerességű fizetés
Kétheti rendszerességű fizetés
Havi rendszerességű fizetés
15 szavazat
1/13 A kérdező kommentje:
Értelemszerűen ez azt jelentené, hogy ha hetente kapnál fizut, annyival lenne arra az időszakra kevesebb, ugyanez a kéthetinél.
2024. márc. 7. 08:16
2/13 anonim válasza:
Szerintem semmi jelentősége. Megszoktam ezt a havit, jól elvagyok vele.
3/13 anonim válasza:
Heti. Én ezt a kérdést úgy értelmezem hogy mind a 3 lehetőségnél ugyanannyit kapok. 1 hétre is annyit kapok mint 2 hétre megy egy hónapra.
4/13 anonim válasza:
Jó a havi. Nem kell 4 felé vagy 2 felé osztani és adagokban megkapni. Kapjam meg egyben és majd én beosztom, én gazdálkodom vele.
5/13 anonim válasza:
Normál embereknél szinte mindegy, de vannak pénzügyi analfabéták, akik képesek másnapra elszórni az egészhavi fizetésüket/segílykét valami faxságra, na nekik jobb lenne a heti fizu.
6/13 anonim válasza:
Ha sűrűbben kapsz, akkor kevesebbet, mert egy része elmegy a bérszámfejtésre.
Ha pedig ritkábban, akkor később kapod meg.
Legjobb úgy lenne, ha havi egyszer, de 16-án. Az aktuális hónapra.
7/13 anonim válasza:
Teljes mértékben tökmindegy, hiszen ugyanannyi a bevétel végül.
8/13 anonim válasza:
A heti fizetés sokkal jobb azoknak, akik hónap végén nem tudnak félretenni. Angliában így fizetik a kiskeresetűeket, vagy a banknál lehet kérni, hogy heti szinten kapd meg a fizudat.
9/13 anonim válasza:
#6: „Ha sűrűbben kapsz, akkor kevesebbet, mert egy része elmegy a bérszámfejtésre.”
Az nem a munkáltató dolga? Vagy miért kapnál kevesebb nettót attól hogy hetente bérszámfejtenék a béredet?
10/13 anonim válasza:
Nem a munkáltató dolga.
Vagy szerinted a bérszámfejtők miből élnek, levegőből? Azt is a te munkádból fizetik, és ha háromszor annyi munkájuk van, azt meg is kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!