Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha csak arra vágyom hogy...

Ha csak arra vágyom hogy szeressenek miért olyan nehéz érvényesülni?

Figyelt kérdés
Tényleg nekem csak ez számít 18f

2024. febr. 28. 18:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10* Ha nem vágysz mástól szeretetre az nem normális!

csak elírtam...

2024. márc. 1. 19:55
 12/12 anonim ***** válasza:

Önmagában csak a szeretetre koncentrálni nem működik egy párkapcsolatban. Nem úgy működik egy párkapcsolat, hogy "szia szeress engem!". Ahogy egy barátság sem úgy működik, hogy odamész valakihez és azt mondod, legyünk barátok.

Az emberi kapcsolatok egy csomó egyéb más dolog körül forognak, amik mellett kialakul a barátság és/vagy szerelem a két ember között. Ezért szokás úgy ismerkedni, hogy "menjünk el" kávézni, vacsorázni, moziba, kirándulni, stb. Egy csomó mindent csinálnak az emberek együtt, amik közben jól érzik magukat, beszélgetnek csomó féle dologról, amik érdeklik őket és ezek mentén egyre jobban megismerik a másik érdeklődését, ízlését, gondolkodását és jobb esetben jól érzik magukat közben, kialakul vonzalom, szeretet. Rosszabb esetben csak a programokat élvezik, akár még a másik társaságát is, de csak barátként, szerelem jellegű vonzalom viszont egyáltalán nem biztos, hogy kialakul. A vonzalom egy sokkal összetettebb biokémiai folyamat, nem csak úgy magától jön, hogy "szeress engem" -> "oké, szeretlek"...

Érdemes ezt az előadást megnézni, sok érdekes elhangzik benne a témában:

https://www.youtube.com/watch?v=1ya6lr6zHAg

2024. márc. 2. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!