Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan türtőztessem magam?

Hogyan türtőztessem magam?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen lassan már ott járok, hogy nem merek bemenni a boltba. Előre félek, hogy ki fog engem ott felidegesíteni. Az emberek belépnek az intim terembe, és ezt egyre nehezebben viselem. A sorban állások során is, zavar ha valaki mögém áll. A sok vénasszonyról meg nem is beszélve, ráadásul még büdösek is. A múltkor is álltam a sorban, erre a semmiből jön egy asszony és dugdossa a fejét előre, hogy mi vajon mi lehet olcsóbb tíz forinttal. Ezt végig úgy, hogy én is ott álltam, erre elkapott az idegbaj és elkezdtem vele üvöltözni, hogy takarodjon vissza a sorba, nem mászkáljon elé, ne dugdossa a fejét nekem ide, mert agyonverem! Komolyan olyanok, mint a tyúkok, amikor kiszórják eléjük a tápot.. nem normálisak. Egyszer attól félek ezért egyszer tettlegességig is elmegyek, és valamelyiket izomból telibe verem!

A busznál is a sorban állás, nem hiszem el hogy van pofája némelyiknek előzködni. Attól félek ezért egyszer valakit ki fogok nyírni.

2024. febr. 7. 16:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig reggel 8 előtt vagy este 8 után megyek. Nyugi van, még a hipermarketekben is.
2024. febr. 7. 19:09
 12/14 anonim ***** válasza:

Alszol eleget?

Eszel rendesen?

Munkahelyeden idegesítenek? Esetleg szomszédok?

Toxikus, lélekgyilkos emberekkel vagy körbe véve?

Az ember alapjáraton nem önmagától idegbeteg, hanem mások vagy a környezete frusztrálja (és tartja abban az állapotban akár hosszú ideig). Ha a leírtak frusztrálnak téged (márpedig frusztrálnak - amit egyébként meg tudok érteni), akkor már sok-sok-sok más helyről szereztél Korábban idegességek sokaságát. Mik ezek az idegesség források? Lehet, hogy némelyiket egyszerűen vagy egyszerűbben, de az is lehet, hogy nehezebben vagy nehezen, de ki lehet iktatni. Az is lehet, hogy a gondolkozás módodon kell változtatni. Nem a leírt esetekre gondolok itt, hanem...ez nem volt jelen mindig nálad. Valamikor megváltozott, és nem csak ebben változtál, hanem teljesen biztos vagyok benne, hogy sok más dologban is frusztrált lettél. Ebben 100%-ban meg vagyok győződve, mert belülről ismerem az ilyen állapotot. Én extrém szag-, és hangérzékeny vagyok, engem (is) fizikailag készítenek ki a valóság dolgai (most így jó nagy általánosságban fogalmazva) olyan mértékben, amit nem közlök, de nincsen kizárva, hogy Magyarországon az első helyen vagyok ezeknek (mind a kettőnek) a betegségeknek az érzékenységében és egyúttal a tünetekben is. Sok dolgot nélkülöztem és nélkülözök sok ideje, amitől a szervezetem nem ellenálló, hanem legyengült. A tünetekről csak annyit, hogy ezek más jellegű fájdalommal járnak, mint amit az emberek egész életük során megtapasztalnak.

2024. febr. 7. 22:17
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha például valakit kellően gyakran és kellően sok szúnyogcsípés ér, akkor ingerüt(ebb) lesz. Ha még mellette a nyári Nap hősége is kínozza, akkor fokozódik az ingerültség érzete. Ha még ezek mellé viszket is az izzadtságtól és ragad is (komfort érzet), akkor tovább fokozódik az ingerültség érzete. Már idáig egy igen kellemetlen kombináció! (Ugye azt is figyelembe kell venni, hogy melegben hogyan van az agynak vérellátása - mármint hogyan nincs.) De, ha még nem aludt eleget, esetleg hónapok, évek óta (ez ugye Még Tovább Fokozza az ingerültséget), meg, ha még mindezek mellett éhes is, akár Csak egy kicsit is, akkor az ingerültségi szintje olyan mértékű lesz, amitől olyan dolgokra szánhatja (lásd, amiket leírtál) vagy fogja elszánni magát, amire egyébként, mikor mindezen ingerlékenyebbé tevő körülmények sokasága nincsen jelen, nincs benne ilyen erőteljes felindulás. Ilyenkor a Legkisebb dolog is maximális ingerültséget vált ki - ez józan megfigyelés. Aki ezt meghazudtolja, hát tegye.

Sokan gondolhatják most, hogy jól van, írjad csak ezeket a hülyeségeket, Én ÚGYSEM tartozom közéjük, én MÁS VagyOK, én erős VagyOK, én stabil VagyOK, én ellenálló VagyOK, én tökéletesen TudOM tolerálni MÉÉÉG az ilyen kombinált eseteket IS!!!, kikérem magamnak! - Értem én ezt, csakhogy ezzel az a baj, hogy akiknek ilyen gondolataik vannak, azok vakok a valóság meglátására. Ismerek ilyen embereket, akik a teljesen logikus levezetés hatására sem fogják fel a valóságot, akár konkrétan az ingerültségnek a tudományát, de bármi másnak is a tudományát. Tehát jól tudom, hogy mi várható itt is. Főleg mivel anonimok, ezért a kontárok is serényebbek itt.

Jó, tehát akinek van értelme vagy befogadóak, azoknak folytatom:

Meg kellENE értenie mindenkinek, hogy a szervezet idegrendszere elsődlegesen táplálékból épül fel, és az alvásnak is nagy szerepe van benne. Ha bőséges a tartalék a szervezetben – ezalatt nem azt értem, hogy van az emberen némi zsír! A tartalékok nem feltétlenül szemmel láthatóak! –, akkor az ellenállás sokkkkkkkkalta könnyebb. Meg nagyon is különbség van azok között, akik csak 1-2 napja nem tudtak eleget és vagy jól aludni, vagy 1-2 hete, vagy már 1-2 hónapja, vagy már 1-2 vagy több éve. Sehol sem összehasonlítható ezeknek a szervezeti ellenállóképessége. Az 1-2 napja nem aludtam eseteket nem lehet a több hónaposokkal vagy több évesekkel azonos szintre hozni. Tehát mindenki, aki azt állítja, hogy ő könnyen ellenáll ilyen kombinált helyzetben is, az vagy hazudik vagy nagyot mond (de ez szintén hazugság) vagy nem gondolta át, nem élte bele magát KELLŐKÉPPEN a helyzetbe, vagy tényleg az van, hogy tapasztalatból írja. De honnan is van az ellenállsa? Hát a szervezet tartalékából, amit leírtam.

2024. febr. 7. 22:18
 14/14 anonim ***** válasza:
50%

Nyilván itt Mindenki is megtapasztalt olyan éhezéseket, amiket én, és még tízszerte is felülmúlták. Jó... tehát a valóságban: még 10%-át se tapasztalta meg az emberek 90-95%-a azoknak, amiket én éltem át. Az egyik (akkoriban a legkeményebb - de már ezt a szintet se tapaszják meg a legtöbben) éhezés alkalmazával úton voltam egy erdőben. Kezemben egy fabot – amit túrabotként használtam – volt. A kutyáktól erőteljesen tartózkodom (nem félelem, más van itt, amit nem írok le, mert az emberek 99%-a nem tapasztalja meg ezt, így semmi fogalma nincs róla, hogy hogyan mit miért...és nem is a többieknek, hanem a kérdezőnek írom, aki vélhetően elfogadja ezt így és ilyen információ szegényesen, ahogyan írom). Tehát folytatom: Magamnál voltam, de más állapotban, IGEN INGERÜLT állapotban voltam. Ahogy mentem, a szemem sarkából látni véltem magam előtt úgy 20-30 m-re egy kutyát (bozótos, nagyfüves út volt). Abban a Pillanatban!! úgy fogtam meg a botot, hogy teljességgel kész voltam minden (maradék) erőmből nagy hirtelenséggel (az adrenalin még ilyen helyzetben is előjön, hiszen az óriási veszélytől való védelem miatt létezik) ________* a kutyát.

*Kiszedtem innen a kulcsfontosságú szót (pont a lényeget, tudom), netalán a moderátorok nem helyeselnék, hogy ilyen történet le van írva. Mindenki képzelje el úgy, ahogyan akarja. Az alsóvonások száma megegyezik az odaillő szó számával. Ha netán egy moderátor olvassa és sokan kíváncsiak rá, akkor írjanak a moderátorok és megírom az ideillő szót, majd ők eldöntik, hogy leírhatom-e.

Vajon hány ember jutott el ilyen ingerültségi szintre "a táplálék, az alvás és a nyugalomhiány" miatt? Látom előre, hogy busásan jönnek a negatívok csupán ezért az egy mondatért - mivelhogy nem értik, hogy hogyan működik a szervezet (mármint mire képes) mikor a Nélkülözhetetlen dolgoktól sóóók ideje és igen extrém módon meg van vonva. [Utólag írom: Bár mivel kivettem az odaillő szót, ezért nem mindenki érez kényszert a negatív adásra azok közül, akik egyébként éreznének.]

...Nem volt ott kutya, talán a növényzet mozgásai lehettek (nem képzelődés volt). Amikor nem voltam olyan ingerültségi állapotban "a táplálék, az alvás és a nyugalomhiány" miatt, akkor nem viselkedtem így. Akkor is tartózkodtam a kutyáktól, mellettem mentek el, de akkor is készenlétben voltam, de nem az ________ra, hanem a távol tartásukra. Tehát kérdező, olvasd csak el újból a hozzászólásaimat! Így érthetőbb lesz a kép, hogy mik okozhatják és ezáltal hogyan tudod türtőztetni magad.

2024. febr. 7. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.