Hogyan érdemes tájékozódni, ha a híradó rossz hatással van az emberekre?
A híradóban, a híroldalakon összegyűjtik az összes negatív hírt aznap a világból és az emberek fejére zúdítják. Miután megnéztem a híradót vagy átfutottam egy híroldalt, elmegy a kedvem az élettől. Ha egyáltalán nem követem nyomon a híreket, akkor meg tájékozatlannak érzem magam és olyan információ sem juthat el hozzám, ami érintene.
Ti hogyan oldjátok meg, hogy értesüljetek a legfontosabb és a benneteket érintő hírekről, de elkerüljétek a negatív hírek áradatát?
Először is megpróbálok objektív maradni, és a rossz híreket nem a lelkemre venni. A híradókat nem szeretem, mert szerintem egy adásnyi idő alatt nagyon kevés hírről lehet beszélni, emiatt erősen szűrt, hogy mit említenek meg. Ha ezt a szűrést még a politika is befolyásolja, akkor meg már felszínes tájékozódásra sem jó.
Pár híroldalt átgörgetek reggelente, ha valami érdekesnek tűnik, a cikket is elolvasom. (Kicsit én is meg vagyok lőve, melyiket érdemes amúgy olvasni, úgyhogy inkább nem ajánlanék oldalt.)
Híradot nem nézek, na nem azért mert rossz hatása lenne rám, hanem mert túl sok haszontalan dolog van benne, plusz az összes tv csatorna politizál állandóan, erre vannak kihegyezve.
Olvasni sokkal jobb, én döntöm el melyik cikk érdekes rám nézve, nem kell időt pazarolni az irrelevánsakra.
A leggyakrabban a google newst használom, be lehet állítani mi érdekel és olyan témában dobálja a cikkeket, plusz azokon belül is lehet finomítani, pl kulcsszavakat hozzáadni, kivenni égy még személyreszabottabb lesz a kínálat.
#4 persze lehet élni hírek nélkül is, de ha nem tudod milyen változás jön nem is tudsz rá készülni.
Oké, találkozol a gazdasági helyzettel naponta, de ha mondjuk követted volna a híreket kevesebb hatása lenne rád mert felkészülsz a változásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!