Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a mondásról?

Mit gondoltok erről a mondásról?

Figyelt kérdés
"Add ide, a bölcsész tananyagot, és 1 hét alatt megtanulom. Vedd el, tőlem az egyetemi szintű matekot/fizikát, és 2 nap alatt visszaadod".
2024. jan. 31. 20:28
A kérdező szavazást indított:
Igaz
Hamis
28 szavazat
 1/10 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírási (vessző) hibákért.
2024. jan. 31. 20:31
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Magolni könnyebb, mint reál tárgyakat tanulni? Vaó, mindenkit megleptél szerintem.
2024. jan. 31. 20:39
 3/10 Darius- ***** válasza:
100%
Személyfüggő ez is. Vannak olyanok, akik könnyebben tanulják meg a humán tárgyakat és nyelveket, mint mások. Tehát amíg az egyik megtanulja ugyanazt 1 óra alatt, a másiknak sokkal több idő kell ugyanahhoz. Viszont érvényes ez a reál tárgyakra is.
2024. jan. 31. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Reál tárgyat tanulsz, és ez az egész személyiséged?
2024. jan. 31. 20:50
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
kinek mi xd
2024. jan. 31. 20:57
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

A felvetés ostobaság.

Tényvaló ugyanakkor, hogy a matek szakosok között magasabb arányú az egyúttal kiváló humán műveltségű, mint a bölcsész szakosok között a jó matekos.

🙂

A bölcsészeknél nem az adottságokkal van baj

( pl. több a jól sakkozó bölcsész ismerősöm, mint reálos), egyszerűen nem érdekli.

2024. jan. 31. 21:08
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
Pont nemrégiben beszélgettem egy mérnökhallgató barátommal arról, hogy ki mit tanul. Bölcsészhallgatóként én is elég sok olyan dolgot tudtam említeni, aminek a megtanulására ő érzi képtelennek magát, de ez természetesen kölcsönös volt. Úgyhogy szerintem butaság ilyenekkel dobálózni. Nem vagyunk egyformák, mindenki másban jó.
2024. jan. 31. 21:27
 8/10 anonim ***** válasza:
59%

Áh, nem, én nem tudok elméletet tanulni, semmit nem fogok fel belőle sajnos. Viszont a matekot, fizikát szivacsként szívja magába az agyam. Nem tudok verset elemezni sem, a művészfilmekből semmit nem értek, semmilyen szimbólumot nem veszek észre és nem értek meg. :D

Ez van, különbözőek vagyunk, épp ezért nem nézem le a bölcsészeket, mert számomra elképzelhetetlen annak a megtanulása, amit ők tanulnak. Jól van ez így, amíg mindenki megtalálja azt, amiben tehetséges és ki tud teljesedni.

2024. jan. 31. 21:58
 9/10 anonim ***** válasza:
57%

Kevés emberek egyike vagyok, akinek van bölcsész és természettudományi végzettsége is. Hülyeségnek tartom ezt a hozzáállást. Rengeteg TTK-s olyan alapvető dolgokkal szenved, mint az írás, ami amúgy tök érthető, mert sokaknak a szakdolgozat az első szövege az egyetemi tanulmányai során. Ja, nehéz volt a fizika és matek az egyetemen, de végső soron azt is csak be kellett gyakorolni és seggelni. Belőlem sokkal mélyebb kreatív és kritikus gondolkodást váltott ki a tanulmányaim bölcsész része.

Amiben egyetértek, hogy a bölcsészeten alacsonyabb a beugró szint ahhoz, hogy elvégezd kettessel. Egy átlag képességű ember abszolút képes rá. Ugyanez az ember már nem feltétlen tudná elvégezni mondjuk a fizika szakot, hiába érdekli. De mindezek ellenére jónak lenni a szakmában ugyanannyira nehéz mindkét területen. És értelemszerűen senki se tanul meg semmilyen 3+2 éves egyetemi képzés anyagát 1 hét alatt. Csak a BA-s államvizsgán volt vagy 70 tételünk. :D

2024. jan. 31. 22:02
 10/10 anonim ***** válasza:
74%

Én a logika embere vagyok én csak úgy tudok tanulni ha megértem hogy mi-miért van és össze tudom kötni a dolgokat. Plusz nekem kell a kihívás amin tudok pörögni.

Ez mondjuk reál alapú területeken működik de a legtöbb humán területen nem.

Összességében nem látom értelmét hasonlítgatni a területeket mert mindenkinek más a könnyű és más a nehéz.

2024. jan. 31. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!