Jól tettem hogy belementem egy cigányok által generált ellenem irányuló mocskolodasba és visszamocskolodtam?
Értem a nézetedet 7-es, csakhogy itt nem a romák összességének a beillesztése, megnevelése, megjobbítása volt a téme, hanem az egyén "jóléte" vagy jogy is fogalmazzam meg. A linkben ugye szomszédról van szó. Itt a kérdésben "interneten", de az lehet, hogy személyes ismeret is, hiszen, ha nem lenne, akkor miért nem tette korábban? Tehát személyes ismereti visszatartó erő kell, hogy legyen itt.
Én is amellett vagyok, hogy a dolgoknak legyenek következményeik, de milyen áron? Olyan áron, hogy a legnagyobb valószínűséggel abból én szenvedjek károkat vagy inkább károk sokaságát, mert magamra haragítottam? Nem tudom, hogy az "interneten" valójában személyes kapcsolatot is takar-e, de feltételezem, hogy igen. Ha nem lenne személyes kapcsolat, akkor természetesen hagynám, mert a tapasztalatom! az, hogy az én logikám nem tudja meggyőzni őket, de nem azért, mert az én logikámban lenne a hiba és, mert rosszul érvelnék. Ahogy itt a gyakorin nem lehet meggyőzni és megváltoztatni az embereket – ez szintén tapasztalat –, úgy például a facebook-on sem. Igaz, ezen az oldalon 100%-osan anonim az ember, még fénykép sincs róla, az égvilágon semmit se lehet tudni róla, tehát itt többet engednek meg maguknak a kötekedő vágyakkal rendelkezők, mint például facebook-on.
Ha csupán interneten ismeri őket, akkor a kérdezőnek – aki nem reagált a hozzászólásomra – érzelmi intelligenciát és emberismeretet kell tanulnia, de ez esetben máshogy nézne ki a kérdés, tehát emiatt gondolom azt, hogy a valóságban is ismeri őket és ott bizony a saját (vagy esetleg még a saját családja (gyereke(i)) mentális, de sokkal inkább fizikai biztonságát kell szem előtt tartani, mintsem beillesztés céljából nevelgetni az alapvetően problémás eseteket. Igen magas a veszély lehetősége, hogy nem jó jön ki belőle, mert itt értetlenkedő, erkölcsi felfogóképességgel nem rendelkező emberekről van szó. A másik pedig, hogy valószínűleg egy kisebb veszteség nem tántorítja el őket attól, hogy ismételten elkövessék, és nem jobbítaná meg őket. Ezért van tehát a leírt nézőpontom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!