Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért mondják azt a főorvosokr...

Miért mondják azt a főorvosokra, hogy tanár úr?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom orvosokra, hogy tanár úr. De miért tanár úr, ha ő orvos?

Tanár is lenne, vagy tanított is?! vagy ez csak "kifejezés"

2024. jan. 24. 12:59
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

8:

Az asszisztens szólította így. Nyilván őt nem fogja tanítani. Engem idegesített, hogy miért kell így szólítani, mikor nem iskolában, hanem kórházban vagyunk.

Ha egy orvos mondja, akit tanít és úgy szólítja meg, megint más. Na de egy asszisztens? Akit soha életében nem fog tanítani... ő miért is tanár úrazza.

9:

Neked kellett volna gondolkodni, mielőtt ide irkálsz, de sajnos nem kíváncsi rád.

10:

Igen értem.

2024. jan. 24. 13:51
 12/18 A kérdező kommentje:
9:senki*
2024. jan. 24. 13:52
 13/18 anonim ***** válasza:
71%
Úristen, vegyél már be egy nyugtatót és feküdj le aludni. Nincs jobb dolgod, mint ezen a hülyeségen kattogni? Jesus...
2024. jan. 24. 16:43
 14/18 A kérdező kommentje:

Neked pedig azt javaslom, hogy olyan altatót vegyél be, amitől soha többet nem nyitod ki a szemed, Jesus

Én foglalkozom a körülöttem lévő dolgokkal, kíváncsi voltam. Nem úgy mint te, aki azt hiszi ő szarta a spanyol viaszt, aztán fogalmad nincs az egész világról...

2024. jan. 24. 20:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Mert tanítja őket...
2024. jan. 27. 19:19
 16/18 A kérdező kommentje:
Az asszisztenseket? mióta?
2024. jan. 27. 20:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Egy asszisztensnek is kell járni továbbképzésekre. Gondolom valami ilyesmi. De legközelebb kérdezd meg tőle:)
2024. jan. 28. 13:13
 18/18 A kérdező kommentje:

Dehogy kell járnia továbbképzésre, ők az időpontokkal foglalkoznak.

Ha továbbképzésre járnának, akkor sem az orvos tartaná.

Mellesleg ha neki a tanára lenne, akkor sem Tanár úrnak kellene szólítani, hisz az adott szituációban nem az. Ha az apja lenne, akkor sem úgy kell megszólítani, hanem ahogy a helyzet megkívánja.

Kórházban: Orvos, Doktor Úr

Iskolában: Tanár Úr

Otthon: Apám, édesapa, fater... kinek hogy

"De legközelebb kérdezd meg tőle:)"

Tőled sem tudtunk meg sokkal többet.

2024. jan. 28. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!