Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mik azok a valós okok, ami...

Mik azok a valós okok, ami miatt most ekkora kivándorlási hullám van? Kérlek valós tapasztalatokat írjatok, a média véleményét én is meg tudom nézni.

Figyelt kérdés

Kb 10 éve nem M.o.-n élek, mert külföldön tanultam tovább. Kalandvágyból mentem külföldre és nem politikai sértődöttség miatt. Én abban hiszek, hogy szinte bárhol bármit meg lehet valósítani, ha nagyon akarjuk.

A vélemények, amiket hallok csak az ATV-t, HVG.hu-t, 24.hu-t tükrözik, de nem hallok saját történeteket.

Értem én, hogy Magyarországon kevesebb a kereset, de Ausztriában, Németországban és Angliában meg olyan magas árak vannak, hogy hónap végén nem marad sok, ha átlagos kiszolgálói munkád van. Tehát nem tudom, hogy megéri-e. Max egy picit többet lehet fogyasztani, ha ez az élet értelme neked.

Az orvosi ellátás sem sokkal jobb, ugyanúgy hónapokat kell várni komolyabb vizsgálatra. Tapasztalat.

Az egyetemen is számos korrupt emberrel találkoztam (ezért nem kerültem be az első helyre, mert 1000 eurót kellett volna fizetni a tanárnak).

Szóval, mi ez a nagy tragédia, hogy mindenki megy ki családostul? Szülők fognak csapot-papot, és a gyerek meg szenved az iskolában, mert egy kukkot sem ért németül vagy angolul még és évekig tart a nyelvi beilleszkedés, ami több éves lemaradást jelent. Szóval valóban ez a jobb jövő a gyermeknek?

És ha mindenki elhagyja az országot, jön ki takarítani, felszolgálni, építkezésen dolgozni - akkor ki fogja Magyarországot jobbá tenni? Ha mindenki csak sipánkol, de semmit nem tesz az országért, akkor hogy lehetne bármit is elvárni?

Segítsetek megérteni a szituációt.

2024. jan. 23. 17:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A hazaáruló magyar kormány vagy felvásárol mindent a "haveroknak" vagy eladja a magyar földet és magyar embert a kínaiaknak, oroszoknak.

13 év Fidesz ámokfutás után ott vagyunk ahonnan indultunk, semmit nem fejlődött az ország, ellenben visszacsúsztunk minden mutatóban EU utolsó helyére.

Persze a többség ezeket is leszarná magasról, ha nem havi 200-300 ezrekért kellene robotolnia.

2024. jan. 23. 22:58
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Értem én, hogy Magyarországon kevesebb a kereset, de Ausztriában, Németországban és Angliában meg olyan magas árak vannak, hogy hónap végén nem marad sok, ha átlagos kiszolgálói munkád van."

Nézd már meg, hogy az elmúlt években hol mekkora volt az infláció. MO-n volt a legnagyobb egész Európában.

Egyébként viszont nincs olyan nagy kivándorlási hullám. Sőt, nagyon sokan visszajötte, akik az elmúlt években kimentek.

2024. jan. 24. 07:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A tisztességes verseny hiánya.

Kártyapartira sem fogsz leülni játszani olyan majomcsordába, ahol tudod hogy néhány majom kezdetektől fogva folyamatosan csal és biztosan nyer.

Az államosítások idején az ipar és a mezőgazdaság tőkés rétegét tönkretették, hogy helyükbe az elvtársak léphessenek a gazdasági és politikai hatalmon. A volt gazdák némelyike még öngyilkos is lett mikor azzal szembesült hogy tisztességtelen úton letaszították a társadalmi ranglétra aljára. A többiek nem vállaltak gyereket, hogy legalább őket megóvják ettől a gyalázattól. Aztán jött a rendszerváltás, ami inkább csak módszerváltás volt, hogy a már tisztességtelen versenyelőnyhöz jutott gazemberek tovább gazdagodhassanak és a hatalmuk is tovább erősödjön. A vörös zászló színét hiába cserélték le más színre.

Ezek után ne lepődjünk meg azon, ha az emberek még akkor is kimenekülnek, ha biztosan tudják hogy nehezebb sors vár rájuk. Például a nyelvtudás hiánya miatt a gyereküknek tényleg nem lehet egyszerű a beilleszkedés a kinti iskolába. De még mindig jobb, mint ha idehaza tisztességtelen versenyt folytató üzleti élethez csatlakozna és gazemberek büdös zokniját mosná, aminek pont fordítva kellene lennie. Erről az utóbbiról a Vissza a jövőbe c. sorozat jut eszembe, ahol a jó tanuló fiú felett uralkodott egy buta. Majd az időben utazgatva helyreállt a rend és akkor meg már a buta mosta a jó tanulónak a luxusautóját.

Hogy nem lesz aki idehaza dolgozik? Ezért épp úgy értelmetlen aggódni, mint ha azon aggódnánk hogy ha a hamis kártyásokkal senki sem akar játszani, akkor miből fognak a csalók megélni és gazdagodni.

Nehezebb odakinn főleg kezdéskor az élet? Lehet, viszont nyugodtan alussza át az éjszakát abban a boldog tudatban hogy senki sem csapta be. Bónuszként meg abban a tudatban is hogy nem lett hazai gazemberek niggere. Meg abban a tudatban, hogy a gyerekének hazája is lesz.

Tehát a kérdésben szereplő téma nem matematikai Forintmennyiség kérdése. Hogy néhánynak az a téves elképzelése, hogy idehaza is nyugati bér kell és akkor tömegével jönnek haza az emberek és megszűnik a kivándorlás. Fura, de ha például nekem ugyanazt a munkakört ugyanazért a fizetésért ajánlanák itthon és külföldön, az itthonit észre sem venném. Mert felmerülne bennem a kérdés, hogy hol a további átverés? Ingyenes túlórákban? Vagy a privatizátor elvtárs lekezelő és mérgező hozzáállásában?

"Ízlik az embernek a hamis úton szerzett kenyér, de a végén kaviccsal lesz tele a szája".

(Biblia)

Vagyis az emberek mindig odavoltak a gazember vezetőkért és rendszerekért és a tisztességtelen előnyökért. Hogy mi lett és mi lesz még a vége, azt mindenki tudja.

2024. jan. 24. 13:27
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi Ausztriában éltünk a férjemmel két évig úgy, hogy ő mérnök volt egy világcégnél, én pedig nappalin egyetemre jártam (tehát nem volt jövedelmem). Oké, hogy drágább a lakásbérlés, de úgy összességében, ha mindent beleveszünk, havonta 700 ezer Ft-nak megfelelő eurót tudtunk félretenni úgy, hogy nem voltunk spúrok egyáltalán. (2019-ben). Tehát azt ne mondd, hogy mind elmegy a költségekre, amivel többet keres az ember nyugaton, mert ez így nem igaz.
2024. jan. 24. 14:19
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"hónap végén nem marad sok, ha átlagos kiszolgálói munkád van"

Azért a nem marad sok még mindig azt jelenti, hogy marad 2-300 Ezer Forintnak megfelelő Euród. Az két-három hónap alatt egy iPhone ára. Itthon meg marad 20-30 ezred és akkor már boldog vagy.

2024. jan. 24. 18:05
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom most mi az arány, a munkakörömben néztük 2015 körül:

Itthon kerestek kollégáim 250-300 ezreket aki jól meg volt fizetve talán 4-500-at, saját autó, saját benzin, lakhatást oldd meg ahogy akarod.

Németországban nézegették az állásokat, kezdők bére 3000+ Eurótól indult, benzin térítés, céges autó, LAKHATÁS támogatása. Ha a felét elköltöd akkor is több pénzed marad mint itthon a nettó fizetésed.

2024. jan. 24. 18:10
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Testvérem multinál dolgozott. Jöttek külföldiek valami konferenciára, betanításra, stb.

Kérdezték a külföldiek, mennyit keresnek. Mondták, hogy 180-200 ezret. A külföldiek osztottak, szoroztak, majd azt mondták, hogy az nem olyan rossz pénz és mondták milyen jó, hogy itt HETI fizetést kapnak az emberek.

Aztán testvérem felvilágosította őket, hogy ez nem a heti, hanem a havi, akkor elkerekedett a szemük.

2024. jan. 24. 18:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem csak a fizetésekről van szó, hanem általánosságban mindenről. Rossz a közhangulat, közintézmények közszolgáltatások alacsony színvonala. A településünkön dől szét a művelődési ház, utak felújítására nincs pénz. Tanulási lehetőség helyben nincs, sem egyéb programok nincsenek. Tehát emiatt az általános nyomasztó hangulat miatt mennék én. (De ez már lehet, hogy annak a hatása, hogy sokan kimentek és megváltozott a társadalom szerkezete.)
2024. febr. 27. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!