Gáz 30 évesen kollégiumban lakni?
Én még egyetem alatt kiköltöztem koliból, inkáb dolgoztam többet, de 23 évesen már volt igényem egy zárható szobára, ahová visszavonulhatok, ami csak az enyém. Őcsémnek ennyi idősen nincs, sőt, húzza a tanulmányait, amíg csak tudja, mert a munkahelye jó, a fizuja jó, a mesterdiploma is jól jön majd neki, állami félévei vannak még, a legjobb barátaival lakik egy szobában, és éli, hogy egy huszasból kijön a "lakbér", ráadásul még magasabb is a fizuja, mert 25 alatt van, szóval most próbál annyit spórolni, amennyit csak tud.
Én 23 felett tényleg megőrültem volna, ha továbbra sincs privát terem, de nem mindenki ennyire introvertált, van ismerősöm, aki a doktoriját is koliban lakva csinálta (akkor már 29 volt), mert úgy volt vele, hogy őt nem zavarja, hogy nincs egyedül, a társaság jó, és sokat tudott így spórolni (ő is dolgozott mellette, meg ösztöndíjat is kapott).
Meg van munkatársam, aki 20 éves, és havi 200+ órát dolgozik, hogy megengedhesse magának a garzonlakást, mert ahogy ő fogalmazott, nincs az az Isten, hogy ő egy másik embert kerülgessen.
Ha neked nem gáz, akkor nem az.
Ha az a célod, hogy tudj spórolni és minél hamarabb le tudj diplomázni, nem gáz egyáltalán. Az a gáz, ha valakinek egyáltalán nincs célja és otthon lopja napot.
Szóval most talán "fura", hogy ott vagy (egyébként meg kit érdekel), de látod magad előtt a célod, amihez most ez a szakasz kell az életedben, egyáltalán nem gáz, sőt, tiszteletre méltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!