Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki köszönés nélkül megy be...

Aki köszönés nélkül megy be valahova, mit érez?

Figyelt kérdés
Kisebb irodában dolgozom, általában hárman vagyunk. Rendszeresen köszönés nélkül jönnek be idegenek, de néha más kollégák is reggel. Számomra alapvető, hogy bárhova belépve érthetően, a jelenlévők korának és napszaknak megfelelően köszönök. De tudtommal az illemszabály is így van. Aki nem így csinálja mit érez? Hátha magára ismer valaki! Vagy ti vagytok a főszereplők és nektek mindenkinek előre kell köszönnie?

2024. jan. 15. 11:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
69%
Mert flegmák, nem akarnak másokkal törödni.
2024. jan. 15. 11:30
 2/21 anonim ***** válasza:
82%

Szia! És te miért nem köszöntél nekünk? :)

Én is irodában dolgozom, ha valaki bejön, természetesnek veszem, hogy üdvözlöm őt. Aztán nyilván ugyanúgy köszönt ő is engem.

Egyébként több oka is lehet ennek, néhány tippemet az alábbiakban olvashatod:

- Mivel többen vagytok, lehet, hogy a nagyobb létszám miatt érzi, hogy ő itt most jelentéktelenebb szereplő, ezért nem érzi úgy, hogy meg kéne szólalnia.

- Nem tanították meg köszönni a szülei.

- Lesz@rja már a világot.

- Fejben totál máshol van / a telefonját nyomkodja, stb.

- Szociális fóbiája van, szorong attól, hogy interakcióba kerüljön más emberekkel, akár köszönés szintjén is.

Ezek együtt is jelentkezhetnek.

2024. jan. 15. 11:32
 3/21 anonim ***** válasza:
75%
Nem emberekkel dolgozom, a munkakörömnek nincs olyan része, hogy szóban kommunikálnom kelljen az irodában lévő kollégákkal, engem pl kizökkent a feladatomból, hogy koncentrálnék, erre köszönget nekem valaki. Ezért feltételezem, hogy mást is megzavar, szóval inkább mellőzöm.
2024. jan. 15. 11:37
 4/21 A kérdező kommentje:
Azért nem köszönök előre, mert nem ez a szokás. Még Orbán Viktor is előre köszönt az újságárusnak, amikor bement. Ha a pápa bejönne, ő is előre köszönne, de valszeg Putyin is. Had ne nekem kelljen már nézegetni hogy ki jön be félóránként és előre köszönni mert az emberek fele tahó.
2024. jan. 15. 11:38
 5/21 anonim ***** válasza:
24%

Hülye válsz, ülj le egyes?

Köszönni alapvető dolog, arra nincs kifogás, hogy miért nem köszön valaki, ha bemegy valahovà❗

2024. jan. 15. 11:38
 6/21 anonim ***** válasza:
4%

Az köszönjön előre, aki az irodában van❗

Nem annak a dolga előre köszönni, aki bemegy valahovà❗

2024. jan. 15. 11:42
 7/21 anonim ***** válasza:
84%

Jó, én csak incselkedtem azzal, hogy te miért nem köszönsz. Nem tudom, engem nem zavar, ha nem köszönnek előre, nem foglalkoztat különösebben, hogy "mi a szokás". Én igyekszem kedves lenni mindenkivel, és velem is kedvesek szoktak lenni az emberek. Ez hozzáállás kérdése is. Ha elkönyvelsz mindenkit bunkónak, aki nem szimpi neked ezért, azzal olyan is lesz a kapcsolatod. Ha meg rámosolyogva köszönsz neki, akkor legközelebb biztosan odafigyel már rád, és köszönni fog.

Érdekesség: olyan helyen van az irodám, hogy sokan mennek el az udvaron másik cég dolgozói, ügyfelei is, én meg a teli üveg falon át látom őket, mint ahogy ők is engem. Ha valaki erre néz, minimum biccentek, vagy intek, ha épp van szabad kezem. Ha kint vagyok az udvaron, köszönök. Na, hozzám be is integet szinte mindenki, amikor elmennek az irodám előtt, noha a legtöbbjével még az életben nem beszéltünk.

2024. jan. 15. 11:45
 8/21 anonim ***** válasza:
43%
Hazaáruló fideszkutyáknak, putyinistáknak nem köszönünk. Szemen köpjük őket.🖕👎
2024. jan. 15. 11:50
 9/21 anonim ***** válasza:
61%

Te mit érzesz akkor, mikor egy teljesen értelmetlen cselekedetet csinálsz, csak azért mert gyerekkorodban belédnevelték, s ezért még le is szólsz másokat?

Ha azt nevelték volna beléd, hogy a cigányokat szemközt kell köpni, mert egy ennyire rasszista családba születtél volna, ahol ez az illem, akkor is így ki lennél akadva, ha valaki nem csinálná ezt úgy, mint ahogy te?

Mindkettőnek ugyanolyan létjogusáltsága van, s a megfelelő csoportokban mindkettő pont olyan gyakori lehet.

2024. jan. 15. 11:51
 10/21 anonim ***** válasza:
17%

#9.

Teljesen igazad van.

Mindenki homlokára rá van írva, melyik párt szimpatizánsa.

Ezer sem köszönök és sem senkinek.

2024. jan. 15. 11:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!