Milyen rémes munkahelyi sztoritok van?
Nekem: (Nem, nem az alapítványi iskola)
Szóval elegem lett, mert nem úgy volt bejelentve ahogy kellett volna, idióta volt a vezetőség, csomó feladat hárult rám, nem is azt csináltam már ami a munkaköröm lett volna, nem is kerestem jól stb...
Na szóval akkor lett elegem, mikor eljött Karácsony.. ugye megkaptam a novemberi fizumat, majd Karácsonykor kaptam "prémiumot".. de adódott egy lehetőség és felmondtam.. január 4-én. Na a prémium alatt ne nagy összegre gondoljatok.. azt hiszem ilyen 40-50 ezer forint volt ilyen 2019-ben kb.. Na a lényeg, hogy amiért felmondtam levonták a decemberi fizetésemből amit januárban kapok ugye meg... és nem akarták kifizetni.
Szerintetek ez korrekt?
Nem az a kérdés, hogy korrekt-e, mert egy munkahelyen nem korrektnek kell lenni, hanem mindent úgy kell csinálni, ahogy a szerződésben le van írva, és ez erősebb, mint a korrektség.
Ha neked szerződésed van a havi illetményedről, akkor azt minden hónapban meg kell kapnod. A rémium nyilván nem számít bele a havi béredbe.
Amúgy a munkaadók szeretnek sumákolni, nyilván visszaélnek a hatalmi helyzetükkel, mert sorban állnak az újabb és újabb munkavállalók, ha valakinek nem tetszik valami.
Tapasztalatom szerint nagyon sumákok, ahol lehet, saját zsebükre csalnak sok-sok pénzt. Mindenkinél csak egy keveset, de összesen az már jó sok.
Pl. van olyan, hogy a túlórapénzt egyben fizetik egy évad végén, persze kamat nélkül, tehát jó sok pénz náluk kamatozik.
És a legszebb, hogy ezt mindenki mosolyogva és boldogan elfogadja.
Be se voltam jelentve csak napi bejelentéssel egy idő után és mindennap dolgoztam.. pont ezért is mondtam fel.
Ja értem, ha nincs szerződés, akkor persze azt csinálnak, amit akarnak.
Jól tetted, hogy felmondtál.
A napi bejelentés általában a legalja. Nem is értem arra hogyan adnak bónuszt, meg jutalmat. Eleve ez a mutyizás alapja. Szóval összességében jól jártál, hogy eljöttél (persze, ha azóta normálisan bejelentve normális helyen dolgozol)
Egyébként nekem ennél durvább volt, hajnali 2-kor kelés, autózás az ország túlsó felébe, majd vissza éjszaka, 2-3 napig ez megy, majd irodai meló. De a kinti munka a nagy pénz. Persze saját autóval csináld. stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!