Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehet az, hogy valaki azért...

Lehet az, hogy valaki azért lesz pap, mert azt hiszi, nem kell majd senkinek?

Figyelt kérdés
Kérlek ne vegyétek felhàborítónak a kérdést, teljesen komolyan kérdeztem, hogy valaki azért vàlasztja e a papi hivatàst, mert mondjuk sosem volt szerencséje a nőknél, és azt hiszi, később sem lesz. Vagy amiatt, hogy úgy érzi, semmilyen munkàban nem àllnà meg a helyét, stb.
2024. jan. 4. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Lehet.
2024. jan. 4. 12:22
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
Sztem ha valaki papnak áll úgy, h normális nemi vágyai vannak, akkor abból gond lesz.
2024. jan. 4. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:
26%
Nem hiszek az ilyen önjelölt "papok"-ban, mivel a valódi papokat mindig Isten választja ki, és sosem önmaguk választják. Magukra gondolnának legkevésbé, hogy őket választaná Isten évek múlva jönnek rá, hogy kiválasztás alapján történt minden. Amikor összerakják életük mozaikjait. Ezek alapján, az hogy valaki egy jómódú családból elmegy egy Teológiai főiskolára és elvégzi, úgy hogy semmi elhívás nem volt, az szerintem olyan mint egy színésznek a szerepe. Zéro értelem.
2024. jan. 4. 12:26
 4/8 A kérdező kommentje:

És ilyen valóban létezik, hogy "elhívàs"? Ez mit jelent? Ki mit tapasztal ilyenkor? Én nem vagyok pap, nemis lennék az, ràadàsul nem is férfi vagyok, csak érdekel, hogy ilyenkor mi történik, mikor valaki eldönti, hogy pap lesz. Nekem van olyan ismerősöm, akinek pl az édesapja reformàtus lelkész, és így ő is az lett, a nagyapja is az volt, családi "hagyomàny". Olyan is van, aki katolikus fiú, nagyon rossz tanuló volt, és végül ebben àllapodott meg, mert ezt találta megoldàsként.

Remélem, senkit nem bàntok meg a kérdésemmel, aki vallàsos, csak egyszerűen kívàncsi vagyok. Köszönöm :)

2024. jan. 4. 12:35
 5/8 anonim válasza:
Biztos van olyan pap, aki ténylegesen hisz az isten igéjében. Itt az is közbejátszik, hogy gyermekkorban már a szülők papi nevelésben részesítik a gyermeket. Ez jó kérdés amúgy kérdező. 😇
2024. jan. 4. 13:18
 6/8 anonim ***** válasza:

"És ilyen valóban létezik, hogy "elhívàs" Nem csak szellemi vezetőknek.

Létezik. Gesztesi Károlynak is volt. Hála Istennek el is érte, és az utolsó pillanatban megtudott menekülni, mielőtt meghalt volna. Ő is jó helyre került. Napokon múlott. Isten kegyelmes.

2024. jan. 4. 13:26
 7/8 anonim ***** válasza:
20%
Vagy azert mert igy fogdoshatja a ministrans fiuk seggét
2024. jan. 4. 14:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm azért lett pap, mert elutasította a lány, akibe szerelmes volt. Azt mondta, más nő neki nem kell, akkor inkább cölibátus. Én se hittem volna, hogy ilyen létezik, de megtörtént.
2024. jan. 4. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!