Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Amíg tanultatok mondjuk gimi...

Amíg tanultatok mondjuk gimi vagy más képzést és fiatalok voltatok 17-18-19 akár 20 évesek, akkor még a szüleitek tartottak el?

Figyelt kérdés
2023. dec. 28. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Még szép. Ez miért kérdés?
2023. dec. 28. 12:33
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Utána is egy darabig, amíg nem találtam munkát. Pláne érettségiig ki tartana el? Akármilyen felnőttképzésnél már változó, de sokan az egyetem alatt sem dolgoznak még.
2023. dec. 28. 12:36
 3/6 Metionin ***** válasza:
94%
Érettségiig igen. Mégis hogy tartaná el magát egy gimis?
2023. dec. 28. 13:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondták örökké lakhatok a kanapéjukon. 😌
2023. dec. 28. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

Érettséi után 2 év OKJ és utána 3 év egyetem, szóval 23 éves koromig tanultam, addig ők tartottak el.

Aztán összeköltöztem a nőmmel, lett munkám és azóta magamat tartom el. Vagy magunkat tartjuk ugye.

Viszont a "még szép" meg "ki más?" meg "hogy tartaná el magát eg yközépiskolás" dolgokra reflektálnék.

Pont ez a probléma a tényleg szegény rétegeknél. A gyerek iskoláztatása pénz, még úgy is, hogy magát az iskolát az állam fizeti.

Ugyanis a mélyszegénységben élőknél 16 évesen eljön a kérdés: tartsunk el még 2 évig egy gyereket aki csak eszik, de nem hoz haza pénzt.... vagy menjen el ő is dolgozni és akkor könnyebb lesz mindnekinek?

És a gyerek elmegy dolgozni, hogy legyen mit enni.

Az a gond, hgoy ot thelyben ez a legjobb döntés. Hosszú távon viszont csak azt eredményezi, hogy a gyerek képzetlen lesz, emiatt mindig szar munkája lesz, mindig máról holnapra fog élni és emiatt ha eljön az ideje, az ő gyereke is ezzel a dilemmával fog szembesülni.

Az éhség viszont nagy úr.

Szóval akármennyire is elképzelhetetlen nekünk, középosztálybeli jószágoknak, attól még ez korántsem annyira alap, mint ahgoy elképzeljük. Sajnos.

2023. dec. 28. 13:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, 20 éves koromig, míg iskolába jártam(érettségi + 2 év szakma).
2023. dec. 28. 20:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!