Meddig számít gyereknek valaki?
Addig ameddig a szülő tartja el. Ha az illetőnek van keresete, nem függ a szüleitől, onnantól nekem személy szerint, az illető már nem gyerek.
Oké, aztán sorolhatnánk estig, hogy vannak ugye azok a felnőttek, akik gyerekesen viselkednek.
Bizonyos szemszögből amíg élnek a szülei, addig gyerek.
Amíg nem tud önálló döntéseket hozni és viselni minden következményét, szintén gyerek.
Amíg nem tudja magát eltartani, addig gyerek.
Sőt sztem az is gyerek, akinek van családja, de a felesége ugyanúgy ellátja, mint régen az anyja.
A gyerekből felnőtté válás több lépcsőben történik meg.
Fontos lépcsők:
- szülőktől való külön költözés (akár csak koleszba hétfőtől péntekig);
- önálló keresővé válás, saját maga eltartása;
- párkapcsolat együttéléssel;
- saját gyerek.
Ugyanakkor lehet valaki felnőtt (lelkileg, gondolkodásban) úgy is, ha nincs párja és gyereke. Ismerek is egy ilyen nőt. Ha valaki mozaik családban másik gyerekét neveli, az is hasonló ahhoz, mintha a saját gyerekét nevelné (nem a nemzés és a szülés, hanem a gyerekről való gondoskodás tesz felnőtté).
Olyat mondjuk még nem láttam, hogy valaki a szüleivel egy háztartásban élve felnőtt lett volna (lelkileg, gondolkodásban).
Szóval a szülőktől való külön költözés úgy tűnik nélkülözhetetlen feltétele a felnőtté válásnak.
Törvényileg 18 éves korig.
Amúgy meg én még 27 évesen is gyereknek érzem magam, nincs is semmi önállóságom. Kicsit frusztrál is hogy a három évvel fiatalabb húgom meg mesterdiplomás, félmilliót keres a munkahelyen, barátja van és jogsija, nekem meg egyik se. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!