Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Meddig számít gyereknek valaki?

Meddig számít gyereknek valaki?

Figyelt kérdés
Szubjektív megítéléseket várok, tehát ez lehet 2 vagy akár 64 év is, hogy szélsöségesen fejezzem ki magam
2023. dec. 22. 22:24
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Én 32 éves vagyok, de gyerek vagyok. Nem tudok főzni, nincs jogsim, nem merek leszólítani csajokat, munkám sincs. Nem is volt még normális, szaloncukorgyárban dolgoztam, de az csak szezonális, utána közmunkán. Ha el tudja valaki magát tartani, tud normális módon viselkedni, akkor az már felnőtt az én szememben
2023. dec. 22. 22:29
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Addig ameddig a szülő tartja el. Ha az illetőnek van keresete, nem függ a szüleitől, onnantól nekem személy szerint, az illető már nem gyerek.

Oké, aztán sorolhatnánk estig, hogy vannak ugye azok a felnőttek, akik gyerekesen viselkednek.

2023. dec. 22. 22:30
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Bizonyos szemszögből amíg élnek a szülei, addig gyerek.

Amíg nem tud önálló döntéseket hozni és viselni minden következményét, szintén gyerek.

Amíg nem tudja magát eltartani, addig gyerek.

Sőt sztem az is gyerek, akinek van családja, de a felesége ugyanúgy ellátja, mint régen az anyja.

2023. dec. 22. 23:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy spektrum, ami szerintem a saját lábán álló, maga is gyereket nevelő ember esetén megy le 0 köré.
2023. dec. 22. 23:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekből felnőtté válás több lépcsőben történik meg.

Fontos lépcsők:

- szülőktől való külön költözés (akár csak koleszba hétfőtől péntekig);

- önálló keresővé válás, saját maga eltartása;

- párkapcsolat együttéléssel;

- saját gyerek.

Ugyanakkor lehet valaki felnőtt (lelkileg, gondolkodásban) úgy is, ha nincs párja és gyereke. Ismerek is egy ilyen nőt. Ha valaki mozaik családban másik gyerekét neveli, az is hasonló ahhoz, mintha a saját gyerekét nevelné (nem a nemzés és a szülés, hanem a gyerekről való gondoskodás tesz felnőtté).

Olyat mondjuk még nem láttam, hogy valaki a szüleivel egy háztartásban élve felnőtt lett volna (lelkileg, gondolkodásban).

Szóval a szülőktől való külön költözés úgy tűnik nélkülözhetetlen feltétele a felnőtté válásnak.

2023. dec. 23. 00:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Anno anyukám barátnője mondta (50 fölött) mikor meghalt az anyukája is, hogy "én már nem vagyok gyerek"
2023. dec. 23. 00:59
 7/10 Metionin ***** válasza:
100%
Ameddig szülőtől vagy más gondozó személytől függ. Szerintem onnantól felnőtt valaki, hogy ha a szülei egy csapásra eltűnnének a föld színéről, akkor az nem okozna változást az életében, mert nélkülük képes ellátni magát és akikért felelősséget vállalt, fenn tud tartani lakhatást, felelős döntéseket tud hozni. Több olyan embert ismerek, akik tiniként is felnőttebbek voltak, mint a saját szüleik, felnevelték a tesóikat amíg a szülők részegen feküdtek vagy szartak mindenre és olyat is, akik kipipálhatják a különköltözés, munka és saját gyerek szentháromságot, mégis ha hirtelen meghalnának a szüleik, pislognának, mint hal a szatyorban, mert a nagy felnőttségükben anyuci főz meg takarít rájuk, vigyáz a gyerekre, apuci jár át rendben tartani a kertjüket stb.
2023. dec. 23. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
28 évesen már rég nem vagy gyerek, de nem sikerül felfognod.
2023. dec. 23. 13:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Törvényileg 18 éves korig.

Amúgy meg én még 27 évesen is gyereknek érzem magam, nincs is semmi önállóságom. Kicsit frusztrál is hogy a három évvel fiatalabb húgom meg mesterdiplomás, félmilliót keres a munkahelyen, barátja van és jogsija, nekem meg egyik se. xD

jan. 15. 17:28
 10/10 NTBS ***** válasza:
100%
Amíg a szülei tartják el.
jan. 17. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!