Melyik a kedvenc évszakod?
Kicsit mindegyiket, mindegyikben van szép. De talán a nyár dominál. Praktikusság miatt. Nem kell 60 ruhadarabot magamra vennem, hogy kimenjek. 1 ruha meg szandál és viszlát. Vagy sort meg póló és kész. Sokáig van világos. Éjszaka is meleg van.
Magyarul a szépség alapján mindegyiket szeretem, praktikusság alapján a nyár vezet.
A tavaszt szeretem már csak a kezdete miatt is.
A téllel az a bajom, hogy sötét, álmosító ez a korán kezdődő este.
De ahogy tavaszodik, mindennap egy kicsivel hosszabbodnak a nappalok, és mintha feltöltődne élettel a természet; a madárcsicsergés visszatér, nyugodtan elmehetek nagyot sétálni anélkül hogy rám sötétedne, zöldül a táj, a nap kellemesen melegít.
A legszebb benne, hogy láthatom kúrelni a galambokat meg a kacsákat.
Nyáron elégek, télen álmos vagyok, ősszel meg dagonya van meg eső, de a tavasz után még ez a legelfogadhatóbb évszak.
Nehéz dönteni, de talán ez a sorrendem:
1.Tavasz, szinte mindent szeretek benne, talán azt kevésbé, hogy szeles. A fecskék és a gólyák miatt, a madárdal miatt imádom.
2. Ősz, a színek miatt. Az enyhe őszt, de a kissé ködösebb, borongósabb napokat is kedvelem. Az iskola sajnos belerondít.
3. Tél: csakis a karácsony miatt, már novembertől karacsonyos hangulatom van. Január elsején elmúlik. Nagyon utálom a jeget, a csúszós havas utakat, a sáros hólatyakot, a téli közlekedést és vastag öltözéket.
4. Nyár, legkevésbé kedvelem, mert pusztulat meleg. A természet viszont szép. Nincs iskola, az is jó.
De a tél es nyár kb. holtversenyben van.
Tél: hűvös, latyakos, szeles, már nincs hó, cserébe eső-eső meg sár - miért szeressem
Nyár: dögmeleg (35-38 fok az élhetetlen), szárazság, nulla eső, nulla szél
Tavasz és Ősz ez teljesen korrekt. Huszonöt évvel ezelőtt ezt neveztük nyárnak (23-24 fok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!