Ha valakinek a kávéját tudta nélkül kicserélik koffeinmentesre, a koffein elvonási tünetei ugyanolyan súlyosak lennének, mintha az illető tudna arról, hogy koffeinmentes kávét iszik?
Feleségem észre vette a különbséget ízre is pedig fele fele arányban issza tejjel.
Egyszer teszteltem
Ha nem veszi észre, belép egy kismértékű placebo hatás. Tehát nem kívánja majd a következő kávét úgy mintha nem ivott volna.
Viszont a fáradság levertség, coffein hiány tünetei megjelennek
Először is nyugodj meg, az általad említett példa köszönőviszonyban sincs azzal a szituációval, amit én írtam
Másodszor pedig kezeltesd a koffeinfüggőséged, mivel szemmel láthatóan elég komolyan befolyásolja a hangulatod, lelki állapotod, és nem biztos, hogy érdemes egy kokainfüggőséghez hasonló tünetállapottal rendelkező életet élned, ha 8 óránként nem ihatsz mesterséges pörgetőt.
Aki rendszeresen iszik naponta 2-3 kávét, az biztos, hogy észreveszi. Én még azt is észreveszem, ha nem a saját kávémat iszom hanem mondjuk vendégségben vagyok, hogy mennyivel gyengébbre vagy erősebbre van főzve az a kávé.
Egyszer volt olyan, hogy a délelőtti kávémat elfelejtettem meginni, és délután 2-3 körül éreztem, hogy olyan furcsán levert és bágyadt vagyok. Akkor jöttem rá, hogy basszus, elfelejtettem meginni a kávém 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!