Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Általában az élet szinte...

Általában az élet szinte mindenféle területéről vannak közeli ismerőseid, kapcsolataid?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy például van olyan közeli orvos ismerősöd, aki tud időpontot adni, hogy ne hónapokat várjál? Vagy szerelő ismerősöd, aki bármikor előrevesz, ha elromlott a gázkészülék, bojler, tévé, stb. Vagy aki hivatalban dolgozik, és ő is tud abban segíteni, hogy ne töltsd ott egész napodat? És hasonlók. Tehát nemcsak úgy, hogy ismered az illetőt, hanem úgy, hogy segít is a nehézségek elkerülésében.
2023. okt. 18. 20:28
A kérdező szavazást indított:
Általában igen
Nem igazán jellemző
18 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:

Anyukám által igen, neki van mindenhonnan ismerőse, akikkel jóban is van és segítenek. Persze nem ingyen, ha olyan dologról van szó, de általában már az is elég, ha előre tudom, hogy megbízható, normális ember. Pl ha könyvelőre, ügyvédre lenne szükségem, nem kéne a neten keresgélnem. Lakással kapcsolatos munkákra mindre lenne nem kókler szakember. A háziorvosommal már ezer éve barátok, őt bármikor fel tudom hívni akármilyen gonddal, de ajánlott már jó sebészt is, amikor arra volt szükségem.

Szóval nekem konkrétan nincsenek, az én barátaim többnyire számomra haszontalan munkahelyeken dolgoznak :DD De velük pl egy költözést meg tudtunk oldani külső segítség nélkül pár éve.

2023. okt. 18. 22:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán. Egész sok ismerősöm és barátom van, kimondottan sok országból ráadásul, de nagyrészük arra a két szakterületre koncentrálódik, amit én is tanultam.

De például a szüleim pont ilyen emberek, akiknek minden apróságra van egy ismerősök, aki tud nekik segíteni a hétköznapok során. Valószínűleg közrejátszanak a dologban, hogy ők születésük óta ugyanabban a kisvárosban élnek, így helyspecifikus az ismerettségi körük (ahol mindenféle ember él), én viszont Budapestre, majd külföldre költöztem, szóval az egyetem és munkahelyek kapcsán lettek ismerőseim, amik ugye buborékok.

2023. okt. 18. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ilyen szempontból eléggé buborékban vagyok. Egyetemen szedtem össze a barátaimat akik hasonló körben helyezkedtek el mint én
2023. okt. 19. 00:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem és amúgy az a tapasztalatom, hogy sokaknak is csak elvben van sokféle ismeretsége. Pl egy rokonom mindig azzak dicsekszik, hogy neki mennyi orvos, professzor ismerőse van, ráköszönnek az utcán stb. Közben meg egyszer lett volna szükségem egy igazolásra de akkor érdekes módon senkit nem tudott megkérni, hogy nyomjon egy pecsétet.
2023. okt. 19. 07:55
 5/5 Metionin ***** válasza:
Sok ilyen ismerősöm van, orvos főleg de vannak tanárok, ügyvéd, programozó, szerelő, könyvelő stb. de eszembe se jutna zaklatni őket időpontokért meg hasonlókért. Azt meg pláne nem várnám el, hogy soron kívül intézzék az ügyemet, ha valamiért hozzájuk fordulnék.
2023. okt. 19. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!