Mi a véleményed a gyakori kérdés oldalnak a felhasználói közösségéről?
Túlnyomó részt olyan emberek vannak itt akik unják magukat és ezáltal debil kérdéseket vagy válaszokat raknak fel amikre józan ember nem reagál mert magától értetendő lenne. Sokan pedig nem azért tesznek fel ide egy kérdést mert kíváncsiak a megoldásra, hanem, hogy a saját igazukat hangoztassák. Ez főleg a vallási részlegen megy.
Az itteni felhasználók csak elenyésző része jön tényleg azért, hogy választ kapjon a problémáira élete során pár alkalommal.
A szakkérdéseknél vannak valódi kérdések és értelmes, segítő szándékú válaszolók. Pl. Otthon/Kertészkedés, /Lakásfelújítás
Ott van baj, amihez nem érteni kell, csak véleményt mondani (pl. Családi kapcsolatok, Gyereknevelés, Politika), vagy amihez mindenki ért vagy legalábbis ezt képzeli magáról (kiemelten: Közlekedés/Autók). Na, ott a debilek és az idióták aratnak!
Nagyon vegyes és szélsőséges, szerintem sokszor hűen leképezi az országban uralkodó közállapotokat. A jó része hogy itt sokkal nyíltabb és őszintébb tud lenni az ember, mint általában névvel és ismerősökkel a facebookon szokott a többség lenni. A rossz része meg ugyanebből jön, könnyebb frusztrációt levezetni és trollkodni, úgymond büntetlenül.
Egyébként azokkal értek egyet, akik szerint a kategória határozza meg leginkább az aktuális beszélgetés hangszínét. Bár azon belül is sokszor 1-1 kérdés között ég és föld a különbség. Ami megosztó vagy provokatív / provokatívnak ható kérdés, az alatt jóval könnyebben elszabadulnak az indulatok.
És hát intelligencia, társadalmi státusz, világkép, nagyon vegyes ez az egész. Sokszor olyan mintha 10 teljesen random embert berángatnánk az utcáról, lenne köztük mindenféle. Azért kommentekből elég jól át tud jönni, ki hova tartozik, és ki kicsoda.
Összességében nem túl pozitív, de vannak itt rendes emberek is, akik miatt érdemes még idenézni időnként.
A színvonal már egy ideje zuhanórepülésben van, viszont az utóbbi, talán, 1 évben értük el ezt a drasztikusan alacsony szintet, ami szerintem csak tovább fog romlani. Nagyon sokan csak trollkodás, frusztráció levezetés céljából vannak itt, ezzel pedig elég szépen hazavágják az itteni hangulatot, tönkreteszik a kérdések alatti kommentszekciót. A legtöbb kérdés alatt veszekedés, szándékos kötekedés és rosszindulat van, így egyre inkább azt érzem, nincs helyem az oldalon, mert ezzel a viselkedéssel nagyon nem tudok, és nem is akarok azonosulni. Pedig még anno tényleg segítő szándékkal regisztráltam, tetszettek is az itteni kérdések, szívesen írkáltam is, a visszajelzésekből kiindulva, pedig jókat is írtam.
Az is sokat elmond 1-2 dologról, hogy a következetes moderáció is teljesen megszűnt itt, tehát igazából szabadkezet kaptak a trollok, rosszindulatú tagok. Valamint.. szerintem sem mindegyik kérdés organikus itt, hanem helyenként bekerül a rendszerbe egy céltudatosan megosztó, hogy azzal pörgéssék fel az itteni népet. Megértem a mögöttes logikát, de hosszútávon nem biztos, hogy kifizetődő ez a taktika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!