Lakatos László humorista szerintetek miért Andiza le az anyját?
Ja, magyaroknál a gyerekeknél van olyan időszak, hogy nevükön szólítják a szüleiket abban az esetben ha a szülők néven szólítják egymást és hivatkoznak egymásra a gyerek előtt, nem mennek bele az anya-apa megszólításba. Egyébként az anya-apa megszólításba meglátásom szerint nem is szabad belemenni. Gusztustalan! USA-ban pedig a tinik szólítják néven a szüleiket, abban az időszakban, amikor ciki, hogy egyáltalán vannak szüleid. Ez ugye ált. a tinikre jellemző időszak, amikor még nem felnőttek, de szeretnének azok lenni, legalábbis semmiképen sem szeretnének már anyu/apu pici gyermeke lenni!
Lakatos László pedig azért hivatkozik Andiként az anyjára, mert az egy felépített karakter ami a humorszösszeneteiben szerepel, nem pedig az édesanyja!
"Egyébként az anya-apa megszólításba meglátásom szerint nem is szabad belemenni. Gusztustalan!"
Ezt kifejtenéd?
Jah, igen, ez szerintem is okozhat identitás gondokat.
Így elsőre aranyosnak tűnik, hogy Józsiból apu lesz, alárendelve a kis életkéjét a gyermeknek, de ha eltűnik Józsi, mi marad?
És hogyan nevel fel egy gyermeket, ha azt sem tudja, kicsoda ő valójában?
Az "apu" egy jó életcél és egy jó "hivatás", de önmagában nem elég egy teljes élethez.
A gyermeknek viszont szerintem célszerűbb az apu - anyu kombó, persze ha valaki a barátja nemcsak a szülője szeretne lenni a keresztnév is működhet. Ha végig gondolom, attól hogy nekem fura, még lehetséges hogy akár jobban is működik mint a hagyományos apu/anyu.
Én nem tudnám eldönteni, melyik szerencsésebb. Valószínűleg nevelési stílus függő is ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!