Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lakatos László humorista...

Lakatos László humorista szerintetek miért Andiza le az anyját?

Figyelt kérdés
Nekem olyan furcsa saját anyádat le andizni keresztnevén szólítani.
2023. okt. 3. 08:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert Andinak hívják. Sokan szólítják a szüleiket a keresztnevükön. Nem azt mondom, hogy ez az általános - nálunk sem - de nem is ritka.
2023. okt. 3. 09:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem
2023. okt. 3. 09:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Ja, magyaroknál a gyerekeknél van olyan időszak, hogy nevükön szólítják a szüleiket abban az esetben ha a szülők néven szólítják egymást és hivatkoznak egymásra a gyerek előtt, nem mennek bele az anya-apa megszólításba. Egyébként az anya-apa megszólításba meglátásom szerint nem is szabad belemenni. Gusztustalan! USA-ban pedig a tinik szólítják néven a szüleiket, abban az időszakban, amikor ciki, hogy egyáltalán vannak szüleid. Ez ugye ált. a tinikre jellemző időszak, amikor még nem felnőttek, de szeretnének azok lenni, legalábbis semmiképen sem szeretnének már anyu/apu pici gyermeke lenni!

Lakatos László pedig azért hivatkozik Andiként az anyjára, mert az egy felépített karakter ami a humorszösszeneteiben szerepel, nem pedig az édesanyja!

2023. okt. 3. 09:27
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem
2023. okt. 3. 09:29
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ nem tudtam.
2023. okt. 3. 09:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy kicsi a korkülönbség. XD
2023. okt. 3. 09:30
 7/11 Shaddark ***** válasza:

"Egyébként az anya-apa megszólításba meglátásom szerint nem is szabad belemenni. Gusztustalan!"

Ezt kifejtenéd?

2023. okt. 3. 10:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kiírtam, már gondoltam, hogy nem lesz teljesen érthető ebben a formában. Ha a nő apának szólítja a párját/férjét, a férfi pedig anyának szólítja a párját/feleségét! Erre gondoltam!
2023. okt. 3. 10:56
 9/11 anonim ***** válasza:

8

Ja! Ez így bahomság.

2023. okt. 3. 11:05
 10/11 Shaddark ***** válasza:

Jah, igen, ez szerintem is okozhat identitás gondokat.

Így elsőre aranyosnak tűnik, hogy Józsiból apu lesz, alárendelve a kis életkéjét a gyermeknek, de ha eltűnik Józsi, mi marad?

És hogyan nevel fel egy gyermeket, ha azt sem tudja, kicsoda ő valójában?

Az "apu" egy jó életcél és egy jó "hivatás", de önmagában nem elég egy teljes élethez.

A gyermeknek viszont szerintem célszerűbb az apu - anyu kombó, persze ha valaki a barátja nemcsak a szülője szeretne lenni a keresztnév is működhet. Ha végig gondolom, attól hogy nekem fura, még lehetséges hogy akár jobban is működik mint a hagyományos apu/anyu.

Én nem tudnám eldönteni, melyik szerencsésebb. Valószínűleg nevelési stílus függő is ez.

2023. okt. 3. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!