A xanaxtol masnap miert vagyok nagyon rosszul kivul belul?
Sajnos anelkul nem tudok elaludni ezert kb 2 naponta veszek be 2x 1mg-ot, este. Csak az a baj masnap nagyon rosszul erzem magam, a szemem is nagyon depresszios lesz tole stb..
Miert van ez?
24N
Én fél mg-t szedek minden nap
Minden nap kellene
2-es vagyok. Kicsit furcsa, hogy valaki így lepontozza az embereket, pedig mindenki segíteni akar(t)!
Még további adalék a témához: Álmatlanságot és alvászavarokat az elektromos kütyük is okozhatnak, elektroszmog amit kiválthatnak. Így nem szabad az éjjeliszekrényre rakni a mobilt indukciós töltőre, valamint a legjobb, ha 3m-en belül semmilyen elektromos dolog nincs az ágytól mérve. Telefon sincs ott. Az indukciós dolgokat napközben is érdemes kerülni, pl. ne legyen a mukahelyen közvetlenül mellettünk.
Itt egy cikk az elektroszmogról. Nem feltétlen teljes és a legjobb. Az utolsó bekezdésben van a jó alváshoz kapcsolódó javaslatuk.
Ez meg két másik:
Ez csak iránymutatás, nem kell úgy venni, hogy minden szava, mondta 100%-os igazság.
Esetleg nem gondol rá az ember, de a koffein élénkít, így az elalvás ellen hat. Ezért késő délután, este ne igyunk kávét, fekete teát, vagy energiaitalt.
Amit a korábbi válaszomban írtam, az elalváshoz melatoninnak kell termelődnie, ami fény hatására nem indul meg. Esti fényforrás nemcsak a tablet, pc, tv, vagy a benti lámpa, hanem az utcáról beszűrődő lámpafény is. A jó alváshoz ezért érdemes lehet besötétíteni, pl. redőnnyel. (Ki kell próbálni.)
Itt egy link a melatoninról, az 1. pont az alvással kapcsolatos:
Több negatív dolog együttesen hatványozottan hat az álmatlanság irányába. A felsoroltak nem mindenkinél egyformán működnek, ez egyénfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!