Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Öregek otthona megteheti,...

Öregek otthona megteheti, hogy úgy vesz be időseket, ha a díjon felül "1,5-2 millióval megtámogatják az intézményt", mindezt a díjon felül?

Figyelt kérdés

Nagynéném szeretne/kell idősek otthonába mennie és mindenhol ezt a választ kapták a szüleim. Rettenes várólisták vannak, de így azonnal be lehet kerülni. Tudunk olyanról is, aki meg is kente őket. Alapjáraton marha drága a díja, kb. 200.000 Ft havonta, ez csak az "előre csúszáshoz kell a listán". Több helyről hallani ezt. Ezt hogyan tehetik meg? Ezek ilyen kisebb, kb. 30 férőhelyesek vidéken.

Találtam egy-két nagyobbat (100 férőhelyes), oda tuti bevennék kenőpénz nélkül is, majd érdeklődöm. De ő "családias otthonba akár menni". Viszont komolyan gondolkodnak rajta a szüleim, hogy kifizetik. Én nem akarom hagyni, még ez nagyon durva, ráadásul meg hogy ezt így ki is merik jelenti, "kb. egy év múlva tud bekerülni, 25., de ha megtámogatják az otthont, előre tudjuk venni". Valahogy meg szeretném ezt akadályozni. Egyáltalán nem kamu, sajnos ez is megtörténhet itthon. Hálapénzért meg letartóztatják az orvosokat, sokkal inkább ezeket kellene...

2023. aug. 19. 21:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Megtenném, amúgy hónapokig én vásároltam neki, kb. december óta, bevittem a postát, elmentem a gyógyszertárba, ettem a macskáit stb. Csak most bekerült a kórházba és ott úgy lerobbantották, hogy nem tud már maga felkellni, menni, előtte meg a házban járkált. Itt meg inkább bekötték a katétert, "nehogy felkelljen" és hetek múlva most meg nem is tud. Ezt már nem tudjuk.

Másrészt ez még nem magyarázza a milliós kenőpénzeket, ez minden csak nem legális. Ha tudnám, hova lehetne névtelenül, simán felnyomnám ezt a szemetet, bizonyítékokat meg intézze a hatóság, akadna. Ha majd nagyon felb.sz, érdeklődni is fogok és mikor leírja/elmondja (ugyanis emailes érdeklődésekben beszélték meg a kenőpénzt, csak közben az öregasszony meghalt), mit kell, hogyan lehet előbbre jutni, megy a rendőrségnek. Amennyivel előbbre akarod tólni, annyival meg fel az összeg, 2 millát lefizetsz neki, ő lesz a következő. Egyébként ezek a kicsi vidéki otthonok valóban nagyon telítettek.

2023. aug. 20. 13:33
 12/16 anonim ***** válasza:
#11: Az arcoskodás megint csak addig tart, amíg név nélkül lehet önkéntesrendőrködni? És igen, ez az ápolás, nem az, hogy naponta egyszer adsz enni a macskának
2023. aug. 20. 13:57
 13/16 A kérdező kommentje:

Hu bazzeg, mert addig nem volt másra szüksége? Milyen arcoskodás?? Tisztességes havi díjat fizetnek, amit a nyugdíjasok legtöbbje nem kap meg...

Nem inkább az az "arcoskodás" hpgy a vezető megvesztegetési pénzt kér és megy belöle a Maldív-szigetekre? Arra nem jöttél rá te nagyon okos IQ bajnok, hogy ebből a kenőpénzből a pelenkát cserélő ápoló egy fillért se kap? Ez a fejes kezébe megy adómentesen...

2023. aug. 20. 14:29
 14/16 anonim ***** válasza:
60%

Te hívod kenőpénznek, de kérd ki az alapító okiratukat, biztosan benne van a soron kívüli bekerülés feltétele . Minden otthonban van ilyen lehetőség, és sehol se ingyenes.

Nyugdíjas ismerősöm otthon ápolja az apukáját, és mert a 0- 24 et senki sem bírja, fogad fizetett segítséget: heti két éjszakára, meg ebédeltetőt öt napra, hogy délben kicsit szusszanjon. A többit maga csinálja, és mégis annyit ad ki havonta, amennyit te az otthonra sokallsz, ráadásul maga is félrokkant lesz lassacskán a terheléstől.

2023. aug. 22. 15:30
 15/16 anonim ***** válasza:
"alapító okiratukat, biztosan benne van a soron kívüli bekerülés"-ilyen biztos, hogy nincs benne:)
2023. aug. 22. 16:05
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem sokallom a 200.000-et egy hónapra. Vagy ismid is 2 millát ad ki havonra.

Nincsen bekerülési díj. Ez a kenőpénz.

2023. aug. 22. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!