Mi a véleményetek azokról az emberekről akik nem képesek helyesen fogalmazni és írni sem?
Én személy szerint elítélem őket.
Saját nyelven helyesen írni szerintem egy alap műveltség. Ha ez nincs meg valakiben,nem fektet bele energiát hogy tökéletesítse az oda is tartozik ahova kell neki!
12 ...ismerete... és nem ismeretének.
11 - én vagyok
10 Lemaradt az írásjel a mondat végéről.
9 ...meglepődöm. - Tovább nem is olvastam.
8 Legfeljebb a szórend, de az már nagyon nyelvtannácizás lenne.
7 Szóval után minek vessző, a mivel elé kellett volna talán, a legvégén meg inkább a felkiáltójel dívik.
6 Írásjel hiányzik a végén, mert különben minek kezdte nagy betűvel?
5 Az első mondatban sem kell vessző az és előtt.
4 Biztosan van benne hiba, de én sem tudok helyesen írni.
3 Hibátlannak tűnik ez a rejtett alanyos tőmondat.
2 Irónikus az az ironikus.
1 Szerintem a szórend nem klappol, de jól van.
Na most pontozzatok lefelé tovább és tovább!
11-es voltam. Tső!
:D
Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy az emberek legalább 50%-a nincs tisztában a nyelvtani szabályok 50%-val sem. Persze, ez nem is annyira meglepő, hiszen nem vagyunk nyelvészek. Ki tudja fejből, keresés nélkül megmondani, hogy mi az a modális partikula? Vagy mi az a "tötözés"? Vagy ki ismeri fel a saját beszédében valamelyik nyelvi babonát?
Szerintem nem kell ebből túl nagy ügyet csinálni. Mindenki hibázik néha, mindenki ír néha teljesen magyartalan, vagy helyesírás szempontjából kifogásolható mondatokat. A lényeg az, hogy értsük meg egymást, és azért legyen egy vállalható írásképünk.
18
Jogos! Mondtam, hogy én sem tudok.
Azért az ciki, hogy a 17-es is bő lére eresztve leírja, hogy "Helyesen írni körülbelül senki sem tud." Pontozás 80-19 a javára! :DDD
#13:
- felsorolás formátuma 12x
- felsorolsás végi írásjel 12x
- ironikus rövid "ó"
- Na után vessző
Hirtelen 26 hiba egy válaszban, de kioktatsz mindenkit 1-1 központozási hibáról :D
Imádom ezt az oldalt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!