Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az ilyen emberekkel mit lehet...

Az ilyen emberekkel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Én csak "kulturanáciknak" hívom őket.

Széleskörű műveltséggel rendelkeznek, jó a memóriájuk, néha klasszikus irodalmat és verseket idéznek, jellemzően 2-3 idegen nyelvet is beszélnek. Ezzel nincs is baj, de MINDENKIT az alapján ítélnek meg, hogy mekkora tudással, elsősorban klasszikus műveltséggel rendelkeznek, és aki nem szavalja fejből Vergiliust, az a szemükben már nem is ember.

Mindemellett jellemzően keveset keresnek, olyan munkakörökben dolgoznak, mint tanár, könyvtáros...

2023. aug. 16. 08:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

"olyan munkakörökben dolgoznak, mint tanár, könyvtáros..."

vs

"Semmiféle embertömeget nem ócsárolt a kérdező."

Nincs vs. Vannak az ilyen emberek és az ilyen emberek között sok a tanár, könyvtáros.

Egyáltalán nem jelenti azt, hogy a legtöbb tanár, vagy könyvtáros ilyen.

2023. aug. 16. 11:30
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

21

Azt jelenti, hogy a kérdező szerint ezekben a munkakörökben nyilvánvalóan felülreprezentált. Tehát azért mégis... :)

2023. aug. 16. 12:38
 23/28 A kérdező kommentje:

Ja, és újabban rászokott arra, hogy beszélgetés közben kijavít. Ma is ez történt, olyat mertem mondani, hogy "a laptop vissza lett adva", ő pedig kijavított, hogy "visszaadták a laptopot"... 🙄

Merthogy a magyarban nincs szenvedő szerkezet. Amúgy van, de mindegy is.

Ha ezt társaságban eljátssza, elég gyorsan ki fogják utálni.

2023. aug. 16. 18:59
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, a magyarok többsége nem tud normálisan, helyesen és értelmesen kommunikálni és írni a saját anyanyelvén. Nem azokkal van a probléma, akik felhívják erre a figyelmedet, hanem veled és a többiekkel, akik nem tudnak helyesen beszélni.

Ha tudnál a saját anyanyelveden értelmesen beszélni, akkor nem javítanának ki. Ilyen egyszerű.

2023. aug. 16. 19:35
 25/28 A kérdező kommentje:
A világon semmi gond nincs azzal, hogy "a laptop vissza lett adva". A gond inkább azzal van, hogy akik az ilyesmi miatt kijavítanak, azok jellemzően ezernyi más hibát ejtenek a beszédükben, csak azokat nem szokták észrevenni.
2023. aug. 16. 20:09
 26/28 A kérdező kommentje:

Akinek az ilyen mondatokkal gondja akad, az olvassa el ezt a cikket: [link]

Ezt nevezik félműveltségnek, amikor valaki bemagol valami szabályt (vagy annak látszó mondatot), mint pl. azt, hogy "nem mondunk olyat, hogy a macska ki van nyávogva", és akkor ezzel okoskodik, és közben meg van győződve az igazáról, miközben valójában semmi probléma nincs az adott kifejezéssel.

2023. aug. 16. 20:16
 27/28 anonim ***** válasza:

Én tulajdonképpen magamra ismertem de sosem a tudás alapján ítéltem.

Csak arra vagyok mérges ha valaki jobban ismeri a Marics Peti (példa)életét mint mondjuk István Királyt vagy akár Jézust. (Vagy Mozartot)

2024. ápr. 7. 19:40
 28/28 anonim ***** válasza:

Ja, és mi az, hogy tanár könyvtáros?

Tulajdonképpen te is elítéled most az ilyen embereket

2024. ápr. 7. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!