Miért vannak ennyire támadva az eladók?
Naponta jó pár kérdés kerül fel ide ami valamilyen szinten az eladókat/ boltokat kritizálja….
Mi az oka, hogy ennyi támadás éri az eladókat?
Azért vannak támadva az eladók, mert a főnökség nem becsüli őket, ezáltal a környezet sem fogja őket tisztelni.
Pl:Segítséget kér a vevő a dolgozótól, hogy kettő kockás füzet között mi a különbség, ha a márkája megegyezik? Erre egy másik vásárló közli, hogy ő tanár, majd megfelelő választ ad a kérdésre, addig a fiának segítsen az alkalmazott a füzetek választásában… Szép dolog a segítség, de egy egyszerű kérdést máshoz szegezünk, mert egy civil tanár előre tudja, hogy mit fogunk válaszolni. A kívülálló partnerek, akik a pénzüket felhasználják az üzletek lebonyolításához, bármikor formálhatnak véleményt, ahogy a régi ismerősök is, akik a munkavállalók múltjában ragadtak, de erőszakosan kapaszkodnak a jelenükbe, miközben nem is ismerik őket. Támadás bárkit érhet, azt is, aki nem szolgál rá. Irigy és rosszindulatú személyek mindig vannak.
Talán,hogy elméletileg, a válságra hivatkozva nagyobbat emeltek(?), mint a válság mértéke volt; mert "most úgyis válság van,úgyse veszik észre; hogyha többet, nagyobbat emelünk". Aztán, ha a vevők kifogásolják, majd ráfogjuk a válságra. Széttárjuk a karunkat, hogy "Hát persze, hát válság van, hát hogy ne lenne minden ilyen drága. (ÉN NEM TUDOM , nekem erről a mértékről fogalmam sincs; nekem anyám szokott vásárolni. Najó, amúgy a rádióban egyszer fölvetették ezt 1-2 hónapja tán, vagy nemtom.)
Ja meg érdekesség-képpen,ez nemtom, hogyan lehetséges, ha tényleg így van; egyszer Youtube-on feljött videó előtt , amikor a reklámok szoktak lenni, egy Kálmán Olgás videó, amiben arról beszélt; hogy a Magyarországon legyártott szalámi Ausztriában valamiért olcsóbb talán valami 1000 v 1200 Ft-nyi értékű pénzzel (nemtom,hol állt akkor az árfolyam/milyenek voltak az árfolyamok.), na, szóval a Mo-n gyártott szalámi , és ugyanaz a márka, ugyanazt a márkát nézték, valami ilyen kaliberű összeggel olcsóbb volt Ausztriában. És szal ha ez tényleg előfordult/létezik;akkor az nagyon rossz dolog; és akkor hát pedig annak még szállítási költsége is volt; és ígyis, mégis olcsóbb volt Ausztriában ugyanaz a magyar termék; mint itthon.
Én ezeket nemtom, de érdekes videó volt.
Mert a legtöbbjük félelmetesen bunkó, unott, beszólogatós suttyó. Ezért.
Külföldön élek, ég és föld egy bevásárlás itt vagy otthon, kezdve az eladók modorával.
Nekem jó tapasztalataim vannak az eladókkal.
Mondjuk egyszer kb 15 évvel ezelőtt, mikor muterral mentünk vásárolni, én nem figyeltem, hogy mennyit kell fizetnie, mennyit ad, és mennyi a visszajáró; és akkor nemtom, hogy elnézte a csaj, vagy akár direkt csinálta, de szóval, mikor jöttünk ki, anya azt mondta:
-negyven helyett öt.
én meg nem értettem, mondom neki, hogy
-dehát, ha valamiért 40 helyett 5-öt fizettél, az jó , nem?
és akkor mondja, helyesbíti, kiegészíti, hogy
- 40Ft visszajáró helyett 5-öt adott vissza.
Na, igen, ez mondjuk tényleg rossz volt; de az összes többi vásárlásomkor jó volt a tapasztalat az eladókkal.
A 6-osnak teljesen igaza.
kezdjük azzal, hogy a magyarok többsége nem valami okos, de legalább bunkó és frusztrált.
Most egy eladó/pénztárost még a vevők is lefárasztanak, és valljuk be, az eladók többsége nem egy lángész.
Dohányboltokban szinte csak sötét, bunkó huszonéves lányokkal találkoztam pl, ünnepnapokon kívül be sem teszem a lábam iylen helyekre.
Az Aldi a legjobb, de már ott is van néhány gyengébb képességű, bunkó versenyző:
-direkt magáz, miközben nálam idősebbeket tegez, vagy az nem jó, ha magázom
-5. alkalommal sem fogja fel, hogy adja már oda blokkot fizetésnél
-hangosan méltatlankodik a pénztárban, amiért a kollégái nem címkéztek fel vmit
- flegmán világfájdalomtől gyötörve köszön (szerencsére a csaj felmondott vagy kirúgták)
stb. stb.
Nem akarom , hogy beszélgessenek, jópofizannak velem, de köszönjön normálisan, adja oda blokkot, beszéljen értelmesen. Na, a legtöbb eladónak ezekkel gondja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!