Az emberek pl egy koncerten vagy akár sima bulikban sokszor miért a videózással foglalkoznak ahelyett, hogy megélnék az élményt?
Őszinte leszek veled, nagyon sokáig én is ezen a véleményen voltam, és nem igazán készítettem koncertfelvételeket. Sokszor csak megéltem a pillanatot, és eszembe se jutott, hogy van nálam mobil. Csodálatos dolog volt ez is, viszont tudva azokat a dolgokat, amiket most tudok, kicsit másként látom már a helyzetet.
Tudod, nagy rajongója vagyok az AWS zenekarnak, már elég hosszú ideje. Számtalan koncertjükön voltam már, de Örs halála előtt csak egyetlen videót készítettem. Nem is magát a dalt vettem fel, csak a "Viszlát nyár" felvezető szövegét, mert azt már korábban hallottam párszor, és nagyon megtetszett. Örs arról beszél benne, hogy mutasd ki a szereteted azoknak, akik fontosak neked, mert nem tudhatod mennyi időd van még hátra... A szívem szakad meg, akárhányszor visszanézem. Amikor egy kicsit nosztalgiázni szeretnék, és felidézni a régi koncertélményeimet, ez az egy nyavalyás videó van, amihez úgymond fordulhatok. Mert oké, vannak hivatalos videók, meg más rajongók által feltöltöttek, de azok nem olyanok, mint a sajátom. Mert az már ugyanazt a pillanatot, teljesen más szemszögből mutatja be, nem úgy, ahogyan én azt megéltem. Bevallom, örülnék neki, ha lenne még azokból az időkből egy két videóm. A halála óta én minden koncerten ahová elmegyek készítek legalább egy felvételt. Nem azért, hogy feltegyem valahová, vagy hogy henceghessek vele, hol jártam. Csakis magamnak, az emlék megőrzése céljából. Mert bármilyen jól is éreztem magam mondjuk egy koncerten, idővel sajnos az emlékek kopni fognak. De ha van valami, ami segít felidézni azt a pillanatot, akkor könnyebben vissza tudsz emlékezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!