Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nincs néha elegetek ebből a...

Nincs néha elegetek ebből a "fejlett", "modern" világból?

Figyelt kérdés

Visszagondolva szüleim, nagyszüleim idejébe, 30-40 évvel korábbra, amikor még gyereke voltam, nem volt ennyi stressz, megfelelési kényszer. Nem volt ennyi elvárás, nem volt az hogyha nincs autód akkor nem vagy senki, most meg azért kell fenntartani mert nélküle kb nem tudsz elintézni semmit és még az asszony is otthagy, de közben meg egy vagyonba kerül. Mármint a kocsi :)

Nem kellett rohannunk sehova, a rezsit sem kellett úgy kiszámolni forintra pontosan mint ma, meg úgy általában sokkal nyugisabb volt minden. Persze ez is relatív, mert lehet az akkori felnőtteknek volt már sok az akkori világ. Hogy látjátok? Néha hiányolom azt a nyugalmat.

2023. aug. 1. 14:06
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem a világ volt nyugodt, hanem te voltál gyerek, és az egészből nem értettél semmit. Nagymamámék pl. heten éltek egy kétszobás, vécé és folyóvíz nélküli házban, minden ágyban ketten aludtak. Biztos tök jó volt, csináld utánuk.

Én a 90-es években voltam gyerek. Apukám évkig munkanélküli volt, ahogy akkoriban rengetegen. Anyum pedagógus fizetéséből, és a nagymamám nyugdíjából éltünk. Alapélményem, hogy soha semmire nincs pénz. Én gyerekként nem szenvedtem tőle, mert nem éheztünk, de jóval később mesélte anyu, hogy volt olyan hónap, amikor azon izgult, hogy csak meg ne jöjjön neki a fizetésnap előtt, mert nincs pénze betétre.

Valószínű, hogy a te szüleidnek is volt min izgulni, csak gyerek voltál, és nem vetted észre.

2023. aug. 1. 15:23
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon minimál-életet élek, kevébé érint az okiteló és tsi., nekem nincs is. Igyekszem magamat kizárni belőle.
2023. aug. 1. 17:32
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Régen is volt stressz meg megfelelési kényszer, csak a közvetlen családodban élted át.
2023. aug. 1. 17:46
 14/30 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy gondolom ez ugyanaz a kérdező aki tegnap még arról írt kérdést, hogy autóval mennyivel jobban lehet csajozni.
2023. aug. 1. 17:46
 15/30 anonim ***** válasza:
47%
#14 Úgy gondolod, hogy csak 1 darab ember van ebben az országban, aki gyakorizik és azt hiszi, hogy autó nélkül nem lehet csajozni? :) Bár így lenne! :D
2023. aug. 1. 18:00
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

#15 Nem 1 darab ember van, de az statisztikailag kimutatható, hogy ennek az oldalnak viszonylag szűk a kérdezőbázisa és minden második kérdés ugyanattól a néhány felhasználótól születik.

Elég ha megnézed a 30 napos toplistát. Simán vannak aki 6-700 kérdést írnak ki havonta azaz napi szinten 20-25 kérdést.

Illetve eddigi tapasztalataim alapján mindig gyanús, amikor egy-egy témakör hirtelen felkapottá válik és sorozatban gyártódik hozzá a kérdés.

2023. aug. 1. 19:41
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

#16 De ha valóban így működik az oldal és ez téged zavar, akkor miért vagy itt?

Azért kérdezem, mert az állításaid alapján minden kérdésre rá lehet húzni, hogy kamu, vagy már a 6. ember kérdezi meg a héten, pedig lehet, hogy rohadt sok embernek van ugyanaz a problémája és nincs kedve végigolvasni az elmúlt 20-25 év kérdéseit, mielőtt kiírja a sajátját.

Én is tettem már itt fel kérdést és lettem lekamuzva, pedig valós volt a problémám és tényleg érdekeltek volna a válaszok. Csakhogy az ilyen gyanúsítgató és kamut kiabáló emberek miatt egyszerűen már nem tud úgy funkcionálni az oldal, ahogy annak kellene. Ha "kamu" is egy kérdés, de arra normális, hasznos válaszok érkeznek, akkor már van haszna az oldalnak. Ha igaz egy kérdés, de a sok okoskodó gyökér kikiáltja kamunak, na az baromi kártékony. Ráadásult értelmetlen.

2023. aug. 1. 19:53
 18/30 anonim ***** válasza:

#17 Jó, nem kell a félrebeszélés.

A tény továbbra is az, hogy az oldalt egy szűk kamu kérdező csoport tartja életben. Eljátszhatjuk, hogy nem így van, attól még sajnos így van.

Értem én, hogy nem olvasod végig 20-25 év kérdéseit (már csak azért sem, mert 17 éves az oldal) de azért a kategóriánként napi 20-25 kamukérdést hamar meg lehet unni.

Értem én, hogy sokaknak ugyanaz a problémája, ettől még a tény az marad, hogy itt nem "sokak" vannak, hanem ugyanaz a néhány illető teszi fel a kérdéseit újra és újra és újra.

Ha már mindenképp gyökerezünk, akkor a hozzád hasonlóak az igazi gyökerek, akik szerint rendben van, hogy a kamu kérdéseket gyártó kártékony kérdezők ténykedése tönkretette azt az oldalt ami elvileg arról szólt, hogy bárki tud kérdezni.

Mondhatod, hogy gyökér vagyok, én tényekkel jöttem, te pedig csak személyeskedsz. Gyökér.

2023. aug. 1. 20:08
 19/30 anonim ***** válasza:

#18 Rohadtul nem mellébeszélés az, amit írtam. Továbbra sem értem, hogy miért vagy itt, ha szerinted "az oldalt egy szűk kamu kérdező csoport tartja életben".

"a kategóriánként napi 20-25 kamukérdést hamar meg lehet unni"

=> Miért vagy itt?

"Értem én, hogy sokaknak ugyanaz a problémája, ettől még a tény az marad, hogy itt nem "sokak" vannak, hanem ugyanaz a néhány illető teszi fel a kérdéseit újra és újra és újra."

=> Miért vagy itt?

Idézhetném a másik két bekezdésed is, de ugyanaz a kérdésem, amire már az előbb sem válaszoltál: Miért vagy itt?

2023. aug. 1. 20:15
 20/30 anonim ***** válasza:
#19 Azért, hogy adott esetben normálisan kifejtsem a véleményem és segítsem a nem kamu kérdezőket. A hozzád hasonló gyökerekkel ellentétben, akik válaszadás helyett simán csak személyeskedve belekötnek más válaszolókba.
2023. aug. 1. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!