Tényleg egy bevett dolog több háztartásban is, hogy este nem szabad lehúzni(ezáltal használni sem) a mosdót, mert felkelti a többieket?
Tőlem húzhatja, én olyan vagyok mint akit fejbe vertek.
Amúgy, ha finoman nyomja meg félig a gombot, akkor nem akad be teljesen és úgy folyatja a vizet mintha lavorral öblítenéd le. Én ezt szoktam alkalmazni. Finoman kell csinálni.
Élni, és élni hagyni itt is működik.
Nem illik zavarni a másikat. Hogy ez milyen lakásban, milyen körülmények között mit jelent, az más kérdés. A lényeg: nem illik felébreszteni a lakótársat, egyes dolgokat csinálni meg egyenesen tilos.
Hogy mi ébreszt fel lakótársat, az függ a ház minőségétől, beosztásától, stb., és függ a lakótárs tűrőképességétől.
Én laktam olyan lakásban, ahol a parketta úgy recsegett, hogy arra fel lehetett ébredni, tehát úgy mentem, hogy azt se nagyon lehessen észre venni, bár ez nagyon körülményes volt. Itt még az is áthallatszott, ha a szomszéd lakásban a mikrósütő csippantott.
A mostani tízemeletes társasházunkban nincs ilyen gond: vertikálisan nincs közvetlen szomszéd: lift van, meg folyosó, 4 méter választ el a szomszéd lakás falától. Alattunk, felettünk laknak, ez tény, szóval nyilván nem fogok kézilabdát pattogtatni éjjel, de a szigetelés simán bírja a hangos tévézést, a vizesblokk jól elkülönített előszoba választja el minden irányból a lakrésztól, így ez sem lehet gond.
Nálunk a szemétledobó a kényes kérdés: az a helyiség van az egyik lakás közvetlen közelében, és annak zaja lehet zavaró, na szemetet kidobni nem illik este 8 után.
Megjegyzem az élni és élni hagyni egyik lehetősége az, hogy összedugjuk a fejünket, milyen megoldás van arra, hogy az éjjeli fürdés, vécélehúzás (ami elvileg mindkettő lehet tök jogos alapvető tevékenység) ne legyen zavaró, csak ez pénzkérdés. Nyilván át kell gondolni, hogy miért zajos annyira a vízhálózat, én még a fürdőszobában se hallanám, ha a felettünk lakó ereszti a vizet, pedig a cső elvileg vezeti a hangot. Lehet, hogy a csaptelepjével van valami. Ha régi házról van szó, az őskori vízhálózatot eleve illenék lecserélni az egész házban, már csak azért is, mert ólomcsőveket használtak, ami a vízbe kerül. Azt főzésre, ivásra is egészségre ártalmas, főleg, ha meleg vizet használ az ember, hiszen az jobban "kihozza" az ólmot.
Tehát lehet, hogy nála egy csaptelem cseréje csodákra képes (bár nem vagyok szakember, lehet, hogy mást kéne szerelni, pl. vastagabb cső kellene, de lehet, hogy az is megoldás, hogy akit nagyon zavar, az polifoam vagy más szigetelést rak a csővére, és máris sokkal kevésbé hallatszik bármi.
A lényeg, hogy akárhogy is, az élni és élni hagyni-t be kell tartani. Ha ez jelenleg nálatok az a szint, hogy a klotyónál ki kell készíteni egy vödör vizet, hogy le lehessen öblíteni, de ne legyen zaj, hát akkor úgy.
Uhh hát én minden éjszaka felkelek pisilni és nem lennék hajlandó nem lehúzni :D Meg most mit csináljak akkor, menjek el egy benzinkútra vagy mi?
Exem apjánál volt olyan, hogyha ott aludt, akkor az apja nője megtiltotta, hogy éjszaka kimenjenek, mert felébred a gyereke és nem aludja ki magát. A gyereke 14 éves volt :D
Az nyilván abnormális, hogy a vécét nem lehet lehúzni a szomszéd kedve miatt, annyit el kell tűrni, a rendeltetésszerű használatba belefér. Nehogy már ágytálazzunk...
De arra gondoltam, hogy ha (ideg)beteg a lakásban velem élő ember, és tényleg annyira áthallatszik, akkor lehet, hogy megteszem, neki, hogy kerüljük a konfliktust.
Ha a szomszéd annyira hiperérzékeny, és nem valós a probléma, tehát tesztelünk, és nem hallatszik át zavaró mértékű zaj, akkor azt mondom, hogy használjon füldugót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!