Milyen népre jellemző a pisze orr?
a gyerekem apja sziberiai szarmazasu es a gyereknek valahogy nincs porc az orrában. be is tudja "csukni" az orrlyukát :D
nem tudom néha megijedjek e nem e vmi betegség.
porc nincs benne "csak", ugy érzem.
maga az orrcsont az a "fővonal" az van, de az sem jelentős,dehát gyerek, kölyök cuki pofi, halvany pehely szemoldok finom pici orrocska jellemzi mint általában a gyerekeket. szerintem majd erősödnek a csontjai ahogy nő.
csak tenyleg be tudja csukni az orrát a ket oldalon az a porcrésze (talán orrcimpa a neve?)hianyzik szerintem. vagy irto finom rugalmasak lehetnek még a porcai. de már 8 éves.
Főleg az északi, hidegebb tájakon élőknek. Kisebb orr, kevésbé fagy le, viszont az orrjárat is szűkebb. A fülük is, sőt, úgy általában a termetük.
A másik kategória, ahol nagyon kevés az élelem és a gyerekek fejlődése során nem kap kellő tápanyagot, nem tud rendesen nőni, így előfordulhat a pisze orr is.
Jellemzően még a délkeletázsia népeknél is előfordul. De ebben is van genetika, tehát öröklődő a felmenőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!