Magyarországon képzeled el a jövődet?

8.
"Amíg idős, beteg anyám él, addig mindenképpen."
Ugyanígy voltam vele én is.
De az én anyám 98 éves koráig élt. (Hál'Istennek.)
70 évesen pedig már hová menjek?!

Osztrák határ melletti településen lakom.
Nálunk bolondnak nézik azt, aki nem kint él félig, vagy legalábbis nem kint dolgozik.
Beszélek németül, egyszer szerencsét próbáltam kint én is, de az osztrák mentalitás, a magyarok felé irányuló nyílt rasszizmusuk (tisztelet a kivételnek) undorító. Protekció, beajánlás nélkül nem kerülsz be még gyárba sem. Ha lobogtatod a nyelvvizsgád, akkor pedig még ki is röhögnek, és elküldenek. Nem jó nekik az a magyar, aki érti mit beszél a kolléga, vagy látja mit ír alá.
Szokták mondani, németnek az osztrák olyan mint osztráknak a magyar. A labancok valószínűleg ezt élik ki rajtunk.
Nem szeretem a Magyarországon uralkodó állapotot, de egyelőre nem tervezek kimenni a szomszédba. Németországban rengeteg a török, a migráns. Még talán Svájc játszik nálam, de nem tudom. Nincs jelenleg tervben a kimenés.

Nem.
Katasztrófa, ami itt megy, és szégyellem, ami ebből az országból lett.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!