Minek írnak ki olyan kérdéseket, amikre a google másodpercek alatt ad választ?
Sokan azt hiszik, hogy a személyes interakcióval valamilyen belsőségesebb megoldást kapnak a problémájukra, mintha az bevált személyes tapasztalat lenne, nem csak egy random találat a netről.
A valóságban helyettük keresi ki és linkeli be a random találatot a többség, és néhány kérdező még hálás is érte. Kivár akár több órát mire valaki hajlandó válaszolni, és elvégezni az 1 perces keresési műveletet. Ezek egy része nem tanulta meg használni a netet vagy nincs is tudatában annak hogy mi mindenre alkalmas, csak amit megtanult rutinszerűen (1-2 közösségi oldal megnyitása és használata), a többihez nyúlni sem mer.
A másik része aki tényleg csak lusta, és még be is szól neked: "ez az oldal arra való hogy ő kérdezzen" és a te kötelességed azt megválaszolni. Akkor is, ha kevesebb idő megtalálni a választ, mint kiírni ide a kérdést és várni, és még ő háborodik fel ha ezt jelzed neki.
Tehát ha szigorúan a kérdésnél maradunk, hogy hol lehet jégkockatartót venni, én pedig beírom, hogy a kikben vettem, nagyon klassz, többféle formájú, jégkockatartót Debrecenben, de ő mondjuk Földesalsókukutyinban lakik, ahol még gravitáció sincs, nemhogy kik, az internet jelet is a fa tetejéről kapta el, azzal ki van segítve?
Hát na, nekem ez a személyes tapasztalatom, hogy az nagyon jó, árban is.
Lustaság, pontgyűjtés reménye itt az oldalon, unatkozás, viszont... a jégkockás példánál maradva; lehet, hogy abban reménykedett az illető, hogy valaki ír még hozzá egy pár soros véleményt, vagy megjegyzést. Illetve lehet, hogy abból szeretett volna egy (hosszasabb?) beszélgetést kifacsarni.
(a napokban sokszor jártam úgy, hogy priviben jöttek a plusz kérdések az általam megválaszolt kérdés apropóján)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!