Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért lovagolnak sokan Suhajdá...

Miért lovagolnak sokan Suhajdán,hogy minek ment oda stb?

Figyelt kérdés

Több veszély leselkedik az emberre hiába felelősséggel él.

Tegyük fel,normális sebességgel vezetsz,de más nem és beléd rohan.

Hiába mész át a zebrán ha zöld,van aki akkor is hajt rád.

Sok a stressz, előfordul agyvérzés pl. Rokonom fiatalon kapott agyvérzést,pedig szedte a vérnyomas csökkentőt.

Kórházba kerülsz,de elkezelnek... Komplikáció lép fel stb...

2023. máj. 30. 22:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
79%

Egy rendőrt, katonát, stb ne hasonlítsunk össze egy hegymászóval.

Annak idején a háborúba behívtak akit tudtak. Sokan főállásban nem katonák voltak. Olyan férfiak is meghaltak akiket több pici gyerek várt haza. Ők sem azért mentek háborúba, mert ez volt az álmuk, hanem, mert KÖTELEZŐ volt, nem mellesleg a hazájukért harcoltak.

Ezt ne hasonlítsuk össze egy hegymászóval akinek az álma volt felérni egy hegy csúcsára. Nekem nem lesz drágább a kenyér vagy nem fogok nyomorban élni, ha XY nem mászik meg egy hegyet. Maximum arra lenne jó, ha sikerül neki, hogy az országom híresebb lesz a hegymászók körében, ha világszenzáció lesz, akkor büszkén mondhatom, hogy igen, ő is magyar, ahogy én is.

De azt se felejtsük el, hogy a Mount Everestig eljutni sem 2 nap. Nagyon hosszú folyamat előzi meg, nem tudni, már élt-e a gyereke, amikor ezt tervbe vette és mennyire nehéz ebből kihátrálni, ehhez annyira nem értek.

2023. jún. 1. 22:13
 22/27 anonim válasza:
65%

"Számold már át, hogy hány rendőr szolgál nap, mint nap itthon mondjuk az elmúlt 10 évben, és halt bele. Számold át a közlekedésbe stb. nagyjából.

Gondolom pár %. Aztán nézd meg az everestet oxigén meg sherpa nélkül, valami 47% a halálozási arány."

Igen, teljesen értehetetlen, aki ilyen összehasonlításokkal jön. Ez nagyon-nagyon-nagy kockázat volt, akármilyen felkészüléssel is csak statisztikailag nézve, és még csak azt sem beszélték meg a biztosnság kedvéért a családban, ha jól értem, hogy kívülről felül lehet bírálni, és forduljon vissza, ha a kivülről úgy látják, hogy túl lassan halad. És a kockázaton kívül egyébként hónapokat távol van a családjától. Én azt gondolom, hogy ilyenbe akkor vágjon az ember, ha nem családos, akkor nyugodtan, vagy ha már felnőttek a gyerekei! Ehhez egyáltalán nem kell hagymászónak lenni, hogy az ember megítélje és véleméynt mondjon! Rengeteg ember van, aki nem tudja megvalósítani önmagát és a kedvtelésének élni, mert felelősséget vállal a családjáért, szinte minden anya ilyen. Kellenek a világutazó és vállalkozó kedvű emberek, amikor valaki családot alapít, akkor döntenie kéne!

2023. jún. 3. 13:09
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt magyarazza meg vki hogy mi értelme van ennek?

Ha én vagyok a vilag legjobb mászója vagy legjobb tavolsági köpködője vagy mondjuk legjobb gumicsirke dobója stb..

Es akkor mi van?

Masok azért nem a legjobbak mert nem gyakorolták eleget,vagy éppen a téglafúrási verseny győztesei,tehat másban jobbak.

Minden ember jó lehet valamiben és kevésbe más dolgokban.A genetika es a jóisten igy alkotott meg minket.Nomost ha ez termeszetes dolog akkor nem értem hogy mit bizonyít ha én akármiben első leszek?Sztem semmit.

Ettől nekem jobb lett?

Vagy annak kevésbe jobb,aki nem ment fel palack nelkül?

Egyáltalán mi a f.sznak kell barmit is bizonyítani??

2023. jún. 4. 06:45
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha már 1 hete ez folyik a csapból is, akkor persze, hogy mondunk rá véleményt, hadd mondjunk rá véleményt.

Nagyon nagy az oxigén nélküli mászás halálozása és nagyon veszélyes dolog, több szakértő elmondta, hogy élettanilag voltaképpen lehetetlen. Plusz a serpa ott lehetett volna, nem is a teherhordás miatt, hanem, hogy visszafordítsa, ha kell. Vagy legalább egy mászótárs. Aki kívülről szemléli őt, akinek nincs agyödémája, még reálisa(bba)gondolkozik.

Így felelőtlenség volt, a kisgyereknek nagy traumát okozott. Lényegében egy lelki törés, a gyereknek esetleg terápia kell, de ha nem is, mostantól nehezebb lesz az élete egy jó darabig. És az anyukának is, aki esetleg vádolja magát, hogy miért engedte el, telefonon miért biztatta...

Ugyanakkor kissé kettős érzéseim is vannak!!

Legalábbis Magyarországon annyire jellemzőnek látom, hogy az embereket 1. nem érdekli semmi, 2. nem mernek úgy élni, hogy igenis időt szakítsanak azokra a dolgokra, amik érdeklik őket.

Rokoni körben is, gyerektelenek és apám (ráadásul nem ő nevelt, ez hosszú) kegyetlen rossz munkákkal, hosszú munkaidővel, aztán a szabadidejüket feláldozzák a ragyogóan tiszta lakás, a boltba járós bevásárlás és a főzés oltárán. De ha betegség miatt az orvos napi 20 perc sétát ír elő, akkor üvöltve reagál, hogy mikor, mert neki nincs ideje.

A fiatalabbakat tekintve sokaknak csak a sorozat és a film a hobbija. A villamoson is látni, hogy 5 percre is le kell kösse magát, nem tudom, ennyire nincsenek gondolatai, ennyire nem tud a gondolataiba merülni?!

Számomra az se követendő példa, ami sokaknál van, hogy megszületik a gyerek és onnantól megszűnik a szülő saját élete.

Én azokat becsülöm, tartom követendőnek, akiknek vannak saját álmaik, életük, érdeklődési körük és tesznek az egészségükért(!!!). Gyerekkel is!!!! Futó, ultrafutó, terepfutó, triatlonos, iron man, természetfotós stb.

Pl. Tamás Rita, Lubics Szilvia, Maráz Zsuzsanna, Gamplett Gábor stb.

2023. jún. 4. 08:28
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Azért messze nem lehetetlen feladat ez, eddig már kb 200 embernek sikerült és nem csak serpáknak, először egy Messner nevű osztrák ember bizonyította be hogy igenis lehetséges. Idén is felmentek ketten palack nélkül azokban a napokban amikor Szilárd is próbálkozott és vissza is jöttek. A 47%-os halálozási mutató sem igaz, ez azt jelentené hogy alig több mint 400 alkalommal vállalkoztak rá, 200-szor sikerült, 200-szor ott maradtak, ez nem igaz, sokkal többször próbálkoztak ennél, csak a Klein Dávid ugrott neki eddig 8x vagy 9x és ő csak egy mászó a sok közül. Nem egy életbiztosítás de messze nem 50% esély van a halálra, 16-20 órát el lehet tölteni a halálzónában oxigén nélkül úgy hogy még nem jelentkeznek a súlyosabb tünetek, aki ennyi idő alatt feljut és elindul lefelé az meg tudja csinálni szóval nem lehetetlen küldetésről van szó.

Egyébként én is megpróbálnám ha lenne rá lehetőségem, egyszer élünk, ha 80 évig egy szobában vagyunk és minden kockázatot kerülünk akkor is meg fogunk halni, már 2017-ben is volt Everest expedición, akkor még nem élt a gyereke tehát ez egy régi álma volt mint minden hegymászónak, feljutni a legmagasabb csúcsra a lehető legnehezebb módon. Az is lehet hogy a gyereke jövőjét biztosította volna be, nem tudjuk milyen szponzori pénzek voltak a háttérben, főleg ha még megcsinálja a másik két csúcsot is, a hosszútávú terve az öt legmagasabb hegy megmászása volt. Szóval a részletek ismerete nélkül elhamarkodott kijelenteni hogy felelőtlen volt meg csak saját maga érdekelte. Kockáztatott és nem jött be neki de ha visszatért volna sikeresen akkor most mindenki őt ünnepelné és szupermennek tartaná hogy megcsinálta a "lehetetlent".

2023. jún. 5. 12:33
 26/27 A kérdező kommentje:
2023. jún. 5. 18:45
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

25#

Nem lehetlen ,csak nem vagyunk egyformák.

Ehhez is ,mint sok más tevekenységhez ,vannak akik tanulják es vannak az őstehetségek.

Illetve hogy jobban érzekeltesemm vannak a jó iparos muvészek, és vannak a művészzsenik.

Az egyik szorgalmasan tanulja és elműveszkedik, a másik nem tanulja hanem istenadta tehetség.

Anatolij Bukrejev őstehetség volt.

Végül az Annapurnán halt meg.Lavinaomlás következtében.

Az arc oxigen nélkül mászott meg hegyeket az Everesztet is.Sőt 3 szor felment menteni miután megmászta.Volt olyan hegy, amit annyi idő alatt maszott meg , ami hegymaszók többségének 3 szor anyi időbe telt.Lehet tanulni dolgokat,edzeni,felkészülni de a genetikai képességeinket kapjuk.

Szilárd lehet magyar vuszonylatban jó hegymászó volt,jó és kedves ember aki szívből élt a szenvedélyének ,de nem volt elég jó mászó vilagviszonylatban, nem volt meg az érzete, ahhoz hogy mikor kell visszafordulni. Kevés volt feladathoz amit kitűzött.Túlvállalta magát,illetve gyenge volt ahhoz,hogy reálisan belássa,hogy "most nem,majd máskor! ,És ez lett a veszte.

2023. jún. 5. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!