Öngyilkosság megakadályozása - hősi tett vagy önzőség?
Szerintetek külső szemlélőként van jogunk befolyásolni egy általunk ismeretlen emberi életút végét?
Egész életünkben azt nevelik belénk, hogy 'az élet maga a legnagyobb érték', sokan ehhez mérten válogatják meg a cselekedeteiket. Azonban mi van, ha valaki annyi szenvedést és lejtmenetet megélt már, hogy számára a saját élete kiontása lenne az egyetlen racionális megoldás? Van-e jogunk az egyén ismerete nélkül döntenünk, hogy önkényesen meghosszabbítjuk a földi létét?
Szerintem van, mert sokan meggondolják magukat az utolsó pillanatban, de ha nem lépsz közbe, lehet már késő nekik. Pl ha gyógyszert vett be, felvágta az ereit, akkor még te tudsz időben segíteni és simán lehet, hogy hálás lesz az új esélyért.
Aki meg ezután is szeretne meghalni, az megpróbálja újra úgyis… Nyilván akkor már nem sok értelme van megakadályozni, ha ennyire nem akar megpróbálkozni sem a változtatással, akkor az az ő joga.
Nem kell megakadályozni
Én is az akarok lenni csak nagyon nehéz… ha valaki leállítana, nagyon utalnam
Nem lehet megítélni hogy mennyire van téveszmés, pszichotikus állapotban valaki, aki erre készül, tehát nem is merül fel az erkölcsi kérdés, meg kell akadályozni.
Az eutanázia esetén is egy bizottság dönt, stb, pont ezt elkerülendő. (Van olyan ország asszem Belgium, ahol lelki fájdalom miatt is kérhetsz eutanáziát, bárhány évesen)
Aha, ezt annyira bírom, hogy mindenki úgy beszél, mintha mindig ott lenne valahol a közelben, mert van egy öngyi-GPS-applikációja, ami mutatja, hogy éppen ki hol akarja megöngyilkolni magát.
#3:
Nagyon egyszerű, nem kell világgá kürtölnöd, hogy éppen hol és mikor akarod. Akkor senki nem fog megmenteni. EZT sem értettem soha, hogy egy öngyilkos mi a büdös francért akar közönséget a halálához.
5 én nem mondtam olyat hogy világgá akarnám kürtölni
Nekem módszert találni nehéz
Sajnos nem mindneki olyan tökös hogy leugorjon a panelből…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!