Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit mondjak valakinek ha...

Mit mondjak valakinek ha felhivom mert megtudtam hogy halálos beteg lett?

Figyelt kérdés
2023. máj. 24. 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Ne hívd fel, legalább is ne ilyen szöveggel! Eleve honnan tudtad meg, másrészt ha eddig nem kerested rendeszeresn, akkor most miért jut eszedbe?
2023. máj. 24. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Hallottad, hogy beteg, érdeklődsz, hogy hogy van. Az jó, ha felhívod, a legtöbben inkább elkerülik. Amúgy azt lehet tudni, hogy halálos?
2023. máj. 24. 15:13
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
Nem mindegy, hogy honnan tudta meg? És mért ne kereshetné most, mikor megtudta, hogy beteg? És ha nem ezzel a szöveggel, akkor mégis milyennel? Hívja el Oscar-díj átadásra?
2023. máj. 24. 15:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Családtag de egy ideje nem beszélünk rendszeresen
2023. máj. 24. 15:45
 5/7 anonim ***** válasza:
33%

#3:

Mi lenne, ha a kérdezőnek válaszolnál, és nem másokba kötnél bele, te agybajos.

2023. máj. 24. 15:54
 6/7 anonim ***** válasza:
39%
Ez nem stílus, 5-ös! Másnak mondja, aki ezt magának megengedi! Én nem!
2023. máj. 24. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Sok itt a szellemifogyatékos.

Nem mindegy, hogy miért nem beszéltek. Ha " csak úgy" , akkor hívd fel nyugodtan. Szerintem mondhatod azt , hogy hallottad , hogy beteg. Meglátogathatod e, segíthetsz e valamiben. A segítségét csak akkor ajánld fel, ha komolyan gondolod. Ha " megengedi" , hogy meglátogasd, akkor bármiről beszélgethetsz vele. Régi témákról, esetleg a közeli jövőről. Pl : ha érdekli a foci, akkor szerinte kinyeri a BL-t. Stb... . Ha van , akkor az aktuális hobbijáról. Magadról. Ha Magadról, családodról beszélsz, nagyon ne panaszkodj. Azt szerintem ő sem szereti. Mondjuk azért, mert az ő babához képest a tiéd lópikula. Ezt úgy írom mint aki már ezt átélte. Nekem 2020 novemberében diagnosztikálták a rákot. Sok műtét , kemoterápia stb. S még itt vagyok. Ki tudja meddig. Nekem is volt olyan ismerősöm aki félve keresett. Félt rákérdezni. Én biztatom őket, hogy nyugodtan. Hiszen ezt nem loptam. Volt akit az érdekelt , hogy mi futott le bennem, mikor megmondták. Igazából semmi. Annyi, hogy ennyi volt. Remélem, hogy nem fog fájni ami jön. / nem bírom a testi fájdalmat/ . Utána beindul a beszélgetés. Mint írtam , ha valamit ígérsz,pl segítség, azt tartsd be. Inkább ne ígérj semmit. Azt se , hogy sokkal többet fogsz vele beszélni , találkozni. A be nem tartott üres ígéretek nagyon rosszul esnek. Rosszabb , mint ha fel sem hívnád, fel sem keresnéd. Viszont , az nagyon jól esik ilyenkor , ha valaki be is tartja amit ígér. Ezt tapasztalatból írom.

2023. máj. 24. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!