Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyiket típust ítéled el ha...

Melyiket típust ítéled el ha elítéled?

Figyelt kérdés

1. Első alany egy nő akinek van már 2 gyereke, 40 közeli és elmegy állami lombik kezelésre 3. gyerek miatt. Egészségesen él, betartja az orvos utasításait, de ugye neki van már 2 gyereke.. minek az a harmadik... Terheli a rendszert, csak a várólisták nőnek miatta.

2. Második alany aki egy 20as évei végén lévő gyermektelen nő aki kórosan elhizott, pcos-ban szenved, dohányzik, nem tartja be az orvosi javaslatokat. (pl dohányzásról való leszokás, sport, fogyás, stb.)

Ugye neki nincs gyereke de a kártékony életmódja a saját ellensége és csak a rendszert terheli amíg saját elhatározással nem változtat.

2023. máj. 23. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

A gondolat is beteg, hogy el kellene ítélni az elsőt, csak mert "minek neki egy 3.?"...

A második esetben lehet, hogy terheli az egészségügyi rendszert, de az ilyen dolgok mögött rendszerint több van, mint egyszerű lustaság.

Elítélni egyiket sem fogom.

2023. máj. 23. 22:40
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Mivel nem tervezek lombikozni, így egyik sem érdekel. Nem emiatt omlott össze az eü sem.
2023. máj. 23. 22:47
 3/10 A kérdező kommentje:

Ertem. Szuper, hogy ha valaki nem ítéli el, de sajnos a többség nem így gondolkozik. Az egész kérdés úgy vetődött fel, hogy beszélgettünk az ismerőseimmel egy összejövetelen erről a hétvégén és többen úgy gondolják, hogy egy többgyerekes 40 közeli anyának semmi keresnivalója nincs az állami lombik programban... és van aki szerint annak sincs aki nem tudja magát megemberelni pár évig..

Egyébként sztem senki sem tervezi a lombikozast. Arra az embert a szükség viszi, nem a tervek.

2023. máj. 23. 22:52
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
A 2.-at.
2023. máj. 23. 22:53
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

#3: látom, k*rvára unatkoztok. Esetleg a fogyatékosok sterilizálása nem merült fel ebben a művelt társaságban?

Amúgy meg baromság így a kérdés: ha a rendszer lehetőséget ad ezekre, akkor nem az egyénen kell számon kérni, hogy miért él a lehetőséggel, nem őt kell elítélni. Ha ez gond, akkor a rendszer a rossz.

2023. máj. 23. 23:04
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
A másodikat. Ha terhes, akár lombik, akár nem, ne dohányozzon. Ez alap.
2023. máj. 24. 00:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. A 2. is lombikbébit akar? Mert most az értelmezésem szerint egy 3. gyerekét lombikbébiként akaró nőt állítunk szembe egy túlsúlyos nővel aki bagózik. Mivel a kettőnek semmi köze egymáshoz, így ítélkeznem is nehéz. Más a szitu ha egy egészséges 3. gyerekét lombikbébiként akaró nőt állítunk szembe egy túlsúlyos bagózó nővel, aki az 1. gyerekét akarja lombikbébiként. Mondjuk itt sem ítélek el senkit, hiszen nem tudhatom, milyen a családi háttere, a munkája és az orvosi kórtanja a 2. nőnek, max annyit mondok, hogy az 1. nő alkalmasabb a programra. Az segítség lenne, hogy a gyerekek milyen körülmények között nőnek majd fel a 2 nő esetében, mi a két nő anyagi háttere, milyen a lelki stabilításuk, milyen a munkájuk, stb, de erre nem kaptam elegendő infót, hogy erről elmélkedjek, ezt számba véve eldönthessem, kit ítélek el.
2023. máj. 24. 01:04
 8/10 anonim ***** válasza:
63%
Egyiket sem ítélem el. Gyerekre bárki vágyhat, kortól függetlenül. A második nőnek valószínűleg lelki gondjai is vannak, tekintve a függőségét + ugye a PCOS miatti csökkent teherbe esési esélyeit. Persze nem biztos, lehet csak lusta, de a lustaság mögött is szinte mindig van valami megbúvó ok. Az első nő nekem teljesen rendben van, csak azért, mert már van 2 gyereke és nem sikerült természetes úton a 3., ha kifizeti a kezelést, meg kell kapnia, ugyanúgy, mint annak, akinek egy sincs még.
2023. máj. 24. 03:39
 9/10 A kérdező kommentje:

Az a közös a két nő között, hogy mindkettő meddőséggel küzd.

Egyiknek sem kell fizetnie a kezelésért mert az ingyenes.

Mindkét nő (bár ez szerintem mindegy a kérdésem szempontjából) rendezett anyagi körülmények között él.

Az első nőtípusról szerintem joggal gondolhatják, hogy elveszi más lehetőségét. (több mint fél éves várólisták vannak sima konzultációra és amint írtam ez a nő 40 közeli..)

A másodikról is simán gondolhatják, hogy szintén csak a varolistát növeli hiszen amíg nem változtat így vagy úgy, addig hiába kapja a kezeléseket, nem lesz gyereke.

2023. máj. 24. 07:34
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok én senki, hogy elítéljek akárkit is. Mindenki úgy él, ahogy tud, és szeretne. Nem vagyok senki, hogy megszabjak olyan dolgokat, hogy kinek hány gyereke legyen, igyon, vagy ne igyon, dohányozzon, vagy ne. Mindenki döntse el maga.

A gyilkosokra, pedòkra, meg a terroristàkra nem nézek jó szemmel, de nem vagyok csodatevő, hogy megtèrítsem őket.

2023. máj. 24. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!